Aden isminin anlamı: Allah’ın Kuran’da lanetlediği Ad kavmi. (Hud Suresi 60, Necm Suresi 50) Dikkat: Bazı web sayfalarında Aden isminin Cennet bahçesi olduğu söylenmiştir ancak bu yanlış bir bilgidir. Aden değil Adn kelimesi Cennet ismidir.. Aden ismi Arapça kökenli bir Erkek ismidir.
Aden ismi cennet bahçesi anlamına gelip dinen koymak caizdir.
Bu dünyada da Kıyamet Günü'nde de lanete tabi tutuldular. İyi bilin ki gerçekten Âd halkı Rabb'lerine nankörlük ettiler. İşte böyle yok olup gitti Hud halkı Âd.
وَأُتْبِعُواْ فِي هَذِهِ الدُّنْيَا لَعْنَةً وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ أَلا إِنَّ عَادًا كَفَرُواْ رَبَّهُمْ أَلاَ بُعْدًا لِّعَادٍ قَوْمِ هُودٍ
Ve utbiu fi hazihid dunya la'neten ve yevmel kıyameh, e la inne aden keferu rabbehum, e la bu'den li adin kavmi hud.
Âd'ı, Semud'u, Ress yandaşlarını ve bunlar arasında yaşayan daha birçok nesilleri de;
وَعَادًا وَثَمُودَ وَأَصْحَابَ الرَّسِّ وَقُرُونًا بَيْنَ ذَلِكَ كَثِيرًا
Ve aden ve semuda ve ashaber ressi ve kurunen beyne zalike kesira.(Furkan suresinde geçtiği yer ) Ad'ı, Semud'u, Ress halkını ve bunlar arasında daha bir çok nesilleri de (inkârcılıkları yüzünden helak ettik) bu isim aslında helak olan kavim isimleri canım. Benim bulduğum bu kadar şahsen ben bile şuan arada kaldım sadece cennet bahçesi diyen bit sayfa var ama sureleri tek tek arayınca helak olan halk isimleri arasında çıkıyor. Orada cami hocası filan var mı daha bilgili olur gibi geldi ama bu ikilemde sanırım ben koymazdım