bebekte Süt alerjisi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde Türkaan tarafından oluşturulan bebekte Süt alerjisi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,635 kez görüntülenmiş, 19 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı bebekte Süt alerjisi
Konbuyu başlatan Türkaan
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Türkaan

Evinn

Kayıtlı Üye
rank
Rabbim şifa göndersin inşallah benim oğlumda 40 günlük kaç gündür ishali doktora götürdüm olabilir norma dedi gönderdi bizi eve süt alerji olabilir mi benim kide canim
Yüzünde kırmızı akne gibi şeyler çıkıyordu fısır fısır olmuştu sağ eli egzamaya benzer bişey çıkmıştı emdikten sonra yüzündeki kızarıklıklar belirginlesiyodu cogaliyodu gece mama veriyodum yüzü sabaha kadar az çok düzeliyodu . Belirtilerinde gaz sancısı var ishal var kabız var mesela bazen ishal gibi yapıyordu bazen de kabız oluyodu ama biz yüzündeki elindeki kırmızı aknelerden anladık dr.da öyle dedi zaten smdi vücudu da karın bölgesi bacakları kolları da fısıradi süt ve süt ürünlerini durdurduk komple vücuduna ayrı yüzüne ayrı krem kullaniyoruz on onbeş güne vücudundaki kızarıklıklar da iner dedi ama bakalım he bu arada da mamayı da değiştirdik

Türkaan

Kayıtlı Üye
rank
Rabbim şifa göndersin inşallah benim oğlumda 40 günlük kaç gündür ishali doktora götürdüm olabilir norma dedi gönderdi bizi eve süt alerji olabilir mi benim kide canim
belirtilerine göre sen daha iyi anlarsın aslında en belirgin özelliği yüzünün akne gibi fısır fısır olması mesela mukuslu kaka kanlı kaka ishal yada kabızlık falan insllh yoktur başka bı dr.a götür istersen doğum yaptığım hast.deki doktora götürmüştüm ilk o bakmıştı o emerken meme değer falan dedi halbuki o zaman goturdgmzde yüzü daha çok kizarikti

Evinn

Kayıtlı Üye
rank
belirtilerine göre sen daha iyi anlarsın aslında en belirgin özelliği yüzünün akne gibi fısır fısır olması mesela mukuslu kaka kanlı kaka ishal yada kabızlık falan insllh yoktur başka bı dr.a götür istersen doğum yaptığım hast.deki doktora götürmüştüm ilk o bakmıştı o emerken meme değer falan dedi halbuki o zaman goturdgmzde yüzü daha çok kizarikti
Biran önce iyileşir miniğin inşallah benim bebegimde her gün bir şey çıkıyor önce saralık sonra enfeksiyon dan kuveze aldılar şimdide ishal pişik canim yaa

Emine Tecir

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar bebeğimde süt alerjisi çıktı süt ve süt ürünleri yemem yasak daha önce bunu yaşayan varmı neler yapmam lazım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Evet canım benim kızımda da vardı bir sürü Krem kullandık süt ürünleri tüketmedi vitaminsiz kaldı alerji testi yaptırın dediler özele götürdük doktorumuz kesinlikle test yaptırmayın çocuk küçük olduğu için çıkmaz çocuğa eziyet etmiş olursunuz dedi , locoderm krem verdi kızarıklık oldukça kullanın geçince bırakın dedi onu kullandık geçti şükür

Son düzenleme:

Türkaan

Kayıtlı Üye
rank
Evet canım benim kızımda da vardı bir sürü Krem kullandık süt ürünleri tüketmedi vitaminsiz kaldı alerji testi yaptırın dediler özele götürdük doktorumuz kesinlikle test yaptırmayın çocuk küçük olduğu için çıkmaz çocuğa eziyet etmiş olursunuz dedi , locoderm krem verdi kızarıklık oldukça kullanın geçince bırakın dedi onu kullandık geçti şükür
Locoderm ne kremi acaba yoğun nemlendirici mi yoksa antibiyotikli mi bize mustelanin stelatopia diye kremini önerdi yoğun nemlendirici vücudu kuru kalmasın diye ya bide rica etsem daha detaylı anlatır mısın ben hiç bişey bilmiyorum da mesela bize terlememesi lazım dedi her gün yıkayın dedi

Begüm😊

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar bebeğimde süt alerjisi çıktı süt ve süt ürünleri yemem yasak daha önce bunu yaşayan varmı neler yapmam lazım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Benim oğlumda da var bizdeki ilk belirti yanaklarında döküntü olarak başladı akabinde mukuslu ve kanlı kaka geldi. Doktor test yapmadı küçük yaşta sonuçlar çok doğru çıkmıyor vs dedi süt ve süt ürünlerini tamamen kesti onun yerini alabilecek bakliyatlar ile beslenmeye başladım çok şükür ben yeme düzenimi değiştirdikten 4 gün sonra yanakları düzeldi kakası normale döndğ ve en önemlisi kaka uapacağı zaman öom ağlayıp bağırırdı onlarda kesildi çocuk rahatladı şuan anne sütüne ek olarak sadece kuzu ürünleri ve keçi sütü ile devam ediyoruz keçi sütlü bisküvi keçi yoğurdu keçi peyniri gibi ek gıdaya geçtiğimizden beri biraz daha rahatladım alerjik ürünler çok fazla artık temini kolay ama ben hala tüketmiyorum aüt ve süt ürünü çünkü memeye devam ediyorum

Türkaan

Kayıtlı Üye
rank
Benim oğlumda da var bizdeki ilk belirti yanaklarında döküntü olarak başladı akabinde mukuslu ve kanlı kaka geldi. Doktor test yapmadı küçük yaşta sonuçlar çok doğru çıkmıyor vs dedi süt ve süt ürünlerini tamamen kesti onun yerini alabilecek bakliyatlar ile beslenmeye başladım çok şükür ben yeme düzenimi değiştirdikten 4 gün sonra yanakları düzeldi kakası normale döndğ ve en önemlisi kaka uapacağı zaman öom ağlayıp bağırırdı onlarda kesildi çocuk rahatladı şuan anne sütüne ek olarak sadece kuzu ürünleri ve keçi sütü ile devam ediyoruz keçi sütlü bisküvi keçi yoğurdu keçi peyniri gibi ek gıdaya geçtiğimizden beri biraz daha rahatladım alerjik ürünler çok fazla artık temini kolay ama ben hala tüketmiyorum aüt ve süt ürünü çünkü memeye devam ediyorum

Ya bende süt ve ürünleri kestim yüzü düzeldi ama vücudunda hala devam ediyo elinde ayağında kabuk gibi yara var az az hatta karnında da var kafasında yoktu orda da sivilce gibi nokta nokta çıkmaya başlamış şuan 3aylik hem emziriyorum hem de mama veriyorum bol bol yoğun nemlendirici sürüyorum Dr on onbeş güne iner kizariklar dedi ama hadi bakalım

Emine Tecir

Kayıtlı Üye
rank
Locoderm ne kremi acaba yoğun nemlendirici mi yoksa antibiyotikli mi bize mustelanin stelatopia diye kremini önerdi yoğun nemlendirici vücudu kuru kalmasın diye ya bide rica etsem daha detaylı anlatır mısın ben hiç bişey bilmiyorum da mesela bize terlememesi lazım dedi her gün yıkayın dedi
1. LOCODERM® nedir ve ne için kullanılır?

LOCODERM bir adrenal korteks (böbrek üstü bezinin dış kısmı) hormonu (kortikosteroid) içerir ve bazi deri bozukluklarında görülen kaşıntı, kızarıklık veya derinin pullanması gibi belirtileri çabucak azaltır.

Kortikosteroidler, genellikle altta yatan hastalığı iyileştirmez.

Krem, deri bozukluğunun daha az nemli olmasını sağlar.

• LOCODERM®, 15 g ve 30 g'lik tüplerde sunulur. Beyaz renkli, homojen krem görünümündedir.

LOCODERM®, kortikosteroidlere cevap veren ve nedeni mikroorganizmalar olmayan dermatozların (derinin her türlü hastalığı) yangılı, alerjik ve kaşıntılı durumlarının tedavisinde kullanılır.
Bize terlemesin yada her gün yıkayın diye birşey söylemedi sağlık ocağı vücudu kuru kalmasın diye losyon vermişti

Begüm😊

Kayıtlı Üye
rank
Ya bende süt ve ürünleri kestim yüzü düzeldi ama vücudunda hala devam ediyo elinde ayağında kabuk gibi yara var az az hatta karnında da var kafasında yoktu orda da sivilce gibi nokta nokta çıkmaya başlamış şuan 3aylik hem emziriyorum hem de mama veriyorum bol bol yoğun nemlendirici sürüyorum Dr on onbeş güne iner kizariklar dedi ama hadi bakalım
Bunu sadece süt ürünğ tüketmemek olarak düşünme peynir peynir altı suyu vs de var içinde dışarıdan hazır gıda tüketiyorsan içinde peynir altı suyu oluyor genellikle onlara da dikkat et

Tüm sayfalar yüklendi.