Merhaba canım benim bende ikinci oğlum da şans eseri kontrole gitmiştim 14 haftaydi özele gitmiştim o güne kadar hiç bir şey yoktu kaç defa ozele devlete gitmiştim doktor muane sırasında engelli olsa aldırır misin dedi ? Bende tabiki de hayır dedim bebeğin kalbinde odaciklar oluşmamış iki haftaya gel dedi 16 hafta eşim ben oğlumla gittim bebegin dönmesi lazım çarşıya in tatlı ye bir saat sonra tekrar gel dedi dediklerini yaptım ve özele o doktora tekrardan gittim kiminle geldin dedi eşim oğlum dedim eşini çağır dedi girdi içeriye o doktor daha alanında uzman bir doktoru çağrdi sonra ikisi de hipoplastik sol kalp sendromunu teşhis etti bize bir sürü evrak kağıt imzalattı üniversiteye gönderdi aynı ve gebelik sonlanması lazım dedi neyse gttik orda öbür gün için gel dediler perinataloji uzmanı gördü tıp fakültesinde oda aynısını dedi çocuk kalp damar cerrahisi gördü oda aynısını dedi ve 24 hafta son düşün taşın gel alalım sonlandırılması lazım dedi eşimi cagrdlr oda girdi oda olmaz dedi bende bak bebek yaşamaz binde bir görünen bir hastalık dendi tedavisi tek Türkiye de iki hasthne de yapılıyor dedi biz yok dedik amlyti tek İstanbul ve Ankara da yapılıyormuş aynı gün netten baktım 81 ili aradım yapan yok ankara yapıyor orayı aradım orası da çok riskli bir ameliyat yapamayız dedi İstanbul koşuyoluydu onu aradım oda bebek doğar doğmaz burada olun dedi onu halledecktk ev tutup sonra ama boş yer olmaz çocuk doğunca belki hemen müdahale lazım dedi oda yok dedi

geri arastrrken bursa da bir senedir kalp damar cerrahisi uzmanı bu hastalık olan iki bebeği ameliyat etmiş ve şimdi sağlıklılar onu aradım özel hastaneydi bir ay sonra gelin dedi gittim herşeyi konuştum bu tür bebeklerin yaşamasi çok büyük bir şans binde bir yaşarmış geri doğuma bir ay kalasiya gttm bebeğim sezeryan ile alındı ameliyatta anestezi uzmanı çocuk doktoru çocuk kalp damar cerrahisi kadın doğum bir sürü hemşire vardı bebeğim doğdu iki gün yogun bakımda yattı 3 günü 9.30 saat süren bir açık kalp ameliyatı oldu amlytta kalbi durmuş kalbini tekrardan çıkartıp takmışlar ama dikmemisler öbür gün geri dikmişler ben her gün gidip görüyordum ama üzeri kapalıydı öbür gün geri dikmişler iyiye gidiyordu en son ve doktor hani çok zor amlytti dedi kalbi durdu tekrar çıkarttık dedi ve eşimle kaynnm bn uzulmuym diye dememişler doktor deyince hastahne de ağlamaktan öldüm ve 6 günü biz gitmeden aradılar bir gelseniz doktr görüşecek diye eşim beni götürmedi kendisi gitti gelmek bilmdi arym açmıyor ama bn tahmin ettim Ogün sabh bebeğimin kalbi durmuş

sadece iki gün sütümü içti oda ağızdan bile değil burundan hiç kucağıma alamadım onu hiç emziremedim ona hiç sarilamadim bile iki üç defa eline dokunmuştur vefat edince defin olmadan öptüm sarıldım kokladım ağladım

çoğu günah iyiki aldrmadin dedi çoğu çocuğa bir sürü eziyet ettirdiniz dedi ama biz hep bir umut yaşar dedik

Malatya'da Bursa'ya gitmiştik onun için tek yaşasın diye oda olmadı

kimseyi eşimle hiç dinlemedik şimdi olsa yine aldrmzdim belki sağlıklı doğsaydi herkesin kalbi dört odacık bizimkinin iki sol tarafı hiç olumamis şah damarı kıldan bile inceydi amlytta çare olamadı

yaşasa bir buçuk yasindydi

sen bilirsin cnm bilemiyorum neredeyse ikimizinki de çok benzer hikaye bir şey diyemem ama aldrmkta ve amlyti da ikisi de zor Allah yardımcın olsun inşallah