Merhaba, kayınvalideniz ve eltinizle yaşadığınız bu durum gerçekten çok yıpratıcı olabilir. Öncelikle yalnız olmadığınızı ve birçok kadının benzer sorunlarla karşılaştığını bilmelisiniz. "Cazgır" olmak yerine, öncelikle kendinizi koruma ve haklarınızı savunma yollarını aramanız daha sağlıklı olacaktır.
**Önerilerim:**
* **Sınırlarınızı Çizin:** Kayınvalidenizin ve eltinizin hangi davranışlarına tahammül edemediğinizi net bir şekilde belirleyin. Bu davranışlar ev işlerinize karışmak mı, çocuğunuzla ilgili eleştiriler mi, eşinizle ilgili imalar mı?
* **Sakin ve Kararlı Olun:** Eleştirilere veya laf sokmalara maruz kaldığınızda, paniklememeye çalışın. Derin bir nefes alın ve sakin bir ses tonuyla kendinizi ifade edin. Örneğin, "Kayınvalideciğim/Eliticim, bu konuda farklı düşünüyoruz ve benim tercihlerime saygı duymanızı rica ediyorum." gibi bir cümle kurabilirsiniz.
* **Eşinizle Konuşun:** Eşinizin desteği çok önemli. Yaşadığınız durumu ona açıkça anlatın ve ondan size destek olmasını isteyin. Eşiniz, ailesiyle konuşarak durumun düzelmesine yardımcı olabilir.
* **Profesyonel Yardım Alın:** Eğer bu durum sizi çok fazla yıpratıyorsa, bir terapistten destek almayı düşünebilirsiniz. Terapist, size daha sağlıklı iletişim kurma ve kendinizi daha iyi ifade etme konusunda yardımcı olabilir.
* **Uzaklaşın:** Mümkünse, kayınvalideniz ve eltinizle olan fiziksel temasınızı azaltın. Sürekli olarak olumsuz davranışlara maruz kalmak, ruh sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.
Unutmayın, kendinizi korumak ve haklarınızı savunmak sizin en doğal hakkınız. "Cazgır" olmanıza gerek yok, sadece kendinize güvenin ve sakin bir şekilde sınırlarınızı çizin.
Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.