Merhaba çok güzel açıklamışsınız teşekkürler devlette mi özelde mi doğum yapmıştınız bir de doğuma giderken hangi belirtiler vardı sizde
Merhaba

ben ilk dogumumu özelde yapmıstım şimdide özele gidiyorum. Devlette epudural yok maalesef orda çatır çatır doğurtturuyorlar. Belki başka sehirdeki devlet hastanelerin de vardır ama bizim burda yok. Ama olsaydı devlete gıderdm özele bu kadar para vermektense. Ben tam 40. Haftama gırmıstım o gun muaynem vardı doktorum 2 3 gun daha bekleyelim kendiliğinden gelmezse yatısını yaparız demişti. Ama bende o zamana kadar sancı kasılma agrı hic bisey olmamıstı yada ben anlamıyordum. Nstde de hic cıkmamıstı sancım. Eve geldık 1 akşam sonra sancılandım. Gece 2 de başladı aynı adet agrısı gibi ama hafif hafifdi. Yattım uyumaya devam ettim saat 4 de yine uyandım sancı biraz daha artmıstı. Ama 10 dk da bir giriyordu bi kac sn sürüp geciyordu. Saat 6 ya kadar oyalandım evin icinde yürüdüm vs. Hafif oldugu İcin hic panik yapmadım. Tabi sonra artmaya ve sıklasmaya basladı saat 6 bucuk olmustu eşimi kaldırdım agrım var diye karnım taş gibi olmustu zaten. Sonra tuvalete girdim biraz kan geldı kan gelınce sancım arttı ve şiddetlendi 5 dk da bir girmeye başladı. Ama dayanılmayacak gibi degildı. Eşimle hemen hastaneye gittik 4 cm acılmam olmus zaten. Bide benim 4 5 saate yakın evde sancı cekmem iyi oldu. Sancıyı ilk hissettiğim de hemen hastaneye gitseydim bu kadar rahat olamazdım belkı de daha cok panık yapardım. Sonra lagman falan yaptılar dogum önlugu gıydım. Sancım 2 3 dk da bir girmeye başlamıştı 1 dk ya yakın suruyordu ama kıvranmaya başladım. Ordakı ebe tavsiye etmıstı istersen hemen epudural yapalım sancını keser oyle beklersin diye o anki kafayla hemen tamam tamam dedim

5 dk icinde uzman doktor geldı sırtımdan yanı omirikten iğne yaptı elime de katater taktı 5 dk icinde ne agrı ne sızı hic bisey kalmadı. Ben kalktım odanın icinde gezındım annem eşim k. Validem geldı odaya onlarla lak lak ederken zaman gectı

arada ebe beni başka odaya alıp alttan muayne de ediyordu açılma durumuna bakıyordu. Sabaha karsı 7 de hastanedeydik epudural takıldı vs 11 de 9 cm açılmam olmustu doguma aldılar. Doktorum geldı. Epudurali suandan itibaren cıkarıyorum sancı geldıkce ıkınacaksın sancın cok siddetlendi sakın panik yapma dedi tamam hocam dedim elimden katateri cıkardı yerimden zıpladım

sancı cok artmıstı epudural olmasaydı nasıl dayanırdım bu kadar saat dedim. Bida 1 dk da bir sancı giriyordu o an ıkınıyon sonra 1 dk rahatsın dinleniyon nefesini topluyon vs sancı gelınce yine ıkınma ya devam. Benim böyle 15 dk surmustu. Karnım aşagı da inmemistı benim. Ebeler üstten bastırdı bebeğim aşagı dogru kaymıstı o an cok kötüydü cok canım acımıstı ama başka turlu inmiyordu aşagı. Suyumu da doktor dogum sırasında patlattı iğne gibi bişey batırdı şaar diye aktı an bebiş aşagı kaydı zaten. Sonra dogdu 3,800 dogdu oğlum o an dunyalara bedel hemen kucağıma verdiler göze geldık vs normal dogumun acısı o anda bitti gitti

biraz uzun oldu