Bende onu düşünüp duruyorum gizemimAlla alla ya içidemi yanmıyor bu minnakin ya![]()

Bende doğduğundan beri veriyordum biz ek gıdaya başladık başlayali bebeğim sudan nefret etti resmen . Ne yapsam reddediyor. Bende Allah korusun ondan çok korkuyorum zaten ya bişey olursaCanım doğduğundan beridir çay kaşığıyla veriyorum şuan dokuz aylık bizim su içtiğimizi görünce oda istiyor günde bir biberon içiyor olmazsa doktora götür vücudu susuz kalmasın böbreklerine ZARAR verir.

Oğlumunda hem büyük hemde küçük alıştırma bardağı ve biberonu var , ama böyle suyu verdim mi ağlamaya başlıyor ağzını kapatıyor tüküruyor başını arkaya doğru itiyor ne yapacam bilmiyorumBenimde kızım içmiyordu ve hep kabızlık çekiyordu o yüzden 2 yaşında.simdi küçük Bebek biberon aldım oyuncak gibi elinden düşmüyor şimdi susamasa bile su içiyor o biberon dan

Var kuzum aldım iki tane değişik değişik . Biri büyük bir minnacık hem biberon uclu hemde normal alıştırma bardağı başlığı var. Onlardan su içmeyi hiç sevmiyor zaten .Aynı durumdayiz oğlum 8 aylık su icirene kadar ölüyorum. Ağzına bir damla su gelse başlıyor aglmaya. En iyi alıştırma bardağı al belki sever bende öyle yapicam
Bende altıncı ayına girdiğimiz de alıştırma bardağı aldım küçük, iki başlığı vardi bir başlığı sertti biraz bende diğer başlığını kullandım normal biberon başlığı olandan ama içmiyorBen oqlumda biberonla werdim kuşum 6 aydan snra alsma qibi durum olmadı. Sıkıntıda cekmedim. Kizmada öyle yapmayı planlıyorum

Ben söylesem bile anyalacak algılayacak yaşta değilki . Evet biberon seviyor ama mama içerse seviyor, su koyduğumda da midesini bulandırıyor içmiyor kesinlikleBiberon seviyosa eger su doldurup eline verin sürekli hep bir biberonde su olsun sekerleri seyler verip hemen arkasina su icmesi gerektigini soyleyin su verin veya mamadan once su verin bira sonrasinda da verebilirsiniz zamanla alisicaktir cokta zorlamayin aile hekimine götürün baska sebepleride olabilir.

Teşekkür ederim canım benim

Canım benim bende küçükken alışsın diye veriyordum içiyordu altı aylık olduktan sonra içmedi birtürlüCanim biz 4.5 aylık olucaz ben her mamadan sonra biberonla veriyorum iki üç kez çekip bırakıyor şimdiden alışsın diye veriyorum bide ek gıdaya yavaş yavaş başlayınca susar diye veriyorum genelde uykudan uyanınca ağzı kurumuş oluyor hemen içiyor canım bı öyle dene bide açken dene canım o zaman icer inşallah alışır![]()

Aklımda bulunsun kuzum deneyecem inşallah olumlu olur .Ben dogdugu andan itibaren veririm suyu sulujka veririm öle kasıkla falan değil. Su an 5 ay bitti cok güzel su içer. Yemekten sonrası öncesi yok ne zaman versem içer. Ötekilerde aynıydı. Bi de bizde şu var annem gelir su verir eşim su verir ablam aynı ben de geceleri veriyorum yani hiç susuz kalmıyo. Her veriştede içiyo. Ben bu sekilde alıstırırım. Sana da tavsiyem baska bebeğin olursa dogdugundan itibaren biberonla içir su an ki bebeğine de yapacagın tek sey direnmek. Grlip gidio su ver bu bi kac haftanı alabilir ama alısır
Ama zararı yokmudur kiBir abladan duymuştum, çocuğuna bir yaşından önce hiç su vermemişti ek gıda alıyor olmasına rağmen çok tuhafıma gitmişti hatta. Ama Doktorların bu şekilde önerdiğini söylemişti. Aslında bilinçli bir insandı ama bunun ne derece doğruluk payı var bilmiyorum

Yaptım kuzum sonradan niye böyle oldu anlamadımKüçükken alıştırma yaptın mı ki

Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Bende bilmiyorum teyzesiBilmiyorum ki nasıl içernie içmiyor ki minnak yaa içmesi lazım. Allah'ım yardımcın olsun canım inşallah biran evvel su içmeye başlar ne ile içer cidden bi fikrim yok üzüldüm