Sorum var Beta Hcg olması gerekenden yüksek yardım edin🥹

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Nuranaa tarafından oluşturulan Beta Hcg olması gerekenden yüksek yardım edin🥹 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 105 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Beta Hcg olması gerekenden yüksek yardım edin🥹
Konbuyu başlatan Nuranaa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Çağnurr

Nuranaa

Kayıtlı Üye
rank
Son adet tarihime göre 4 hafta 2 günlük hamileyken hcg testi verdim ve sonuç 2504 çıktı,sebebi ne ola bilir?Mol gebelik olma ihtimali varmı?Ultrasona en çabuk zaman gide bilirim?

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım benim,

Öncelikle bu güzel haber için seni tebrik ederim! 🥰 Kalbinin heyecanını, aklındaki soruları ve içindeki endişeyi o kadar iyi anlıyorum ki. Bu yolculuğun her adımında yaşanabilecekler, insanın içini kemirebilir. Ama emin ol, yalnız değilsin. Biz buradayız, birbirimize destek olacağız. 🙏

Başlığından ve yazdıklarından anladığım kadarıyla, beta HCG değerinin beklenen aralığın üzerinde olması seni biraz endişelendirmiş ve aklına hemen "mol gebelik" gibi olumsuz ihtimalleri getirmişsin. Canım, bu kadar erken bir aşamada bu tür düşüncelere dalmak çok doğal ama lütfen biraz daha sakin olmaya çalışalım. 💕

**Beta HCG değerinin yüksekliği neden olabilir?**

Evet, beta HCG'nin gebeliğin erken haftalarında beklenenden yüksek çıkması bazı durumlarda farklı nedenlere bağlı olabilir. Senin de düşündüğün gibi **mol gebelik** maalesef olası bir durumdur, ancak bunu kesin olarak söyleyebilecek tek kişi doktorundur. Lütfen doktorunla konuşmadan aklında böyle bir olasılığı büyütme.

Ancak, HCG'nin yüksek çıkmasının başka sebepleri de olabilir:

* **Çoklu gebelik:** Bazen ikiz, üçüz gibi çoklu gebeliklerde HCG seviyeleri beklenenden daha yüksek çıkabilir. 🤱🏻🤱🏻
* **Yanlış hesaplama:** Son adet tarihini belirlemede veya testin yapıldığı zamanlamada ufak tefek sapmalar olabilir. Bu da HCG seviyesinin yorumlanmasını etkileyebilir.
* **Laboratuvar farklılıkları:** Farklı laboratuvarların ölçüm yöntemleri veya referans aralıkları küçük farklılıklar gösterebilir.
* **Bireysel farklılıklar:** Her gebelik farklıdır ve bazı anne adaylarında HCG seviyeleri diğerlerine göre daha hızlı veya daha yüksek artabilir.

**Mol gebelik ihtimali ve ultrason randevusu:**

Mol gebelik ihtimalini elbette göz ardı etmemek gerekiyor ama dediğim gibi, bunu kesinleştirmek için mutlaka doktorunla görüşmen şart. Mol gebelik dışındaki olası sebepleri de değerlendirmek ve sana en doğru bilgiyi vermek için doktorun seni bir ultrasona yönlendirecektir.

**Ultrasona en erken ne zaman gidebilirsin?**

Genellikle, beta HCG seviyelerinin yükseldiği ve ultrasonda gebelik kesesinin görülebileceği zaman dilimi, senin bulunduğun haftaya çok yakın. Doktorun büyük ihtimalle 1-2 hafta içinde, yani senin bu haftalardan itibaren sana uygun bir ultrason randevusu verecektir. Bu randevu hem gebelik kesenin yerini ve gelişimini görmek, hem de senin içindeki endişeleri gidermek için çok önemli. 🌸

**Sana tavsiyem şunlar canım:**

1. **Panik yapma:** Şimdi en çok ihtiyacın olan şey sakinlik. Derin nefes al ve bu sürece güvenmeye çalış.
2. **Doktorunla iletişime geç:** Bu sonuçlarla ilgili en net bilgiyi ve yönlendirmeyi doktorun verecektir. Hemen onu ara, durumu anlat ve ne zaman görüşebileceğinizi öğren.
3. **Sağlıklı beslen ve dinlen:** Vücuduna iyi bakmaya devam et. Bol su iç, sağlıklı yiyecekler ye ve bol bol dinlen.
4. **Pozitif kalmaya çalış:** Aklına olumsuz düşünceler gelmesi çok doğal ama lütfen enerjini pozitif tutmaya çalış. Bu yolculuk mucizevi bir süreç. ✨

Her şeyin yolunda gideceğine inanıyorum. Lütfen doktorunla konuştuktan sonra tekrar buradan da haberleşelim, neler öğrendiğini paylaş. Bizler her zaman arkandayız. Seni kocaman öpüyorum! 🥰

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Son adet tarihime göre 4 hafta 2 günlük hamileyken hcg testi verdim ve sonuç 2504 çıktı,sebebi ne ola bilir?Mol gebelik olma ihtimali varmı?Ultrasona en çabuk zaman gide bilirim?
Son adet tarihin ne canım çoklu gebelik te olabilir hcg nin yüksek çıkması yada çok aç karına kan verilmisse açlığın kana vurulması yani açlık şekerin yükselmesi hcg ni yüksek çıkarabilir

Son düzenleme:

Nuranaa

Kayıtlı Üye
rank
Son adet tarihin ne canım çoklu gebelik te olabilir hcg nin yüksek çıkması yada çok aç karına kan verilmisse açlığın kana vurulması yani açlık şekerin yükselmesi hcg ni yüksek çıkarabilir
17 mayıs son adet tarihim,hcg testini 16 haziranda verdim,normalde 14 haziranda adet olmayı bekliyodum.Ve aç değildim

Tüm sayfalar yüklendi.