Sorum var Feta DNA

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde senaa tarafından oluşturulan Feta DNA başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 610 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Feta DNA
Konbuyu başlatan senaa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Yelizenisdeniz

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Ben bu hafta hem ikili test hem de Fetal DNA yaptıracağım. Fetal DNA testinde bakılan sendromlar hafife alınacak sendromlar değil. ikili testin ve özellikle üçlü, dörtlü testlerin doğruluk oranı düşük. Eğer bir sıkıntı varsa amniyosentez yaptırmak gerekiyor ki onun da fetüs için riski yüksek. O yüzden Fetal DNA yaptırmak bana en mantıklısı geldi. Allah'tan geldi diyerek bu testleri yaptırmamak bana çok saçma geliyor birazcık da bilime inanın. Eğer bebeğiniz hasta doğarsa hayatı boyunca size muhtaç olacak, size bir şey olsa ona kim bakacak? Hiçbir zaman büyüyüp sağlıklı bir birey olamayacak. İşte o zaman pahalı diyerek yaptırmadığınız bu test aklınıza gelir. Biraz daha bilinçli anneler olmak lazım. Umarım hepimizin bebeği sağlıklı doğar ama yapılması gerekenleri ihmal etmemek lazım, önlemlerimizi almalıyız.
Herkesin hayata bakışı farklıdır ama bir kere tecrübe ettiğim için şuan önümü net görebildiğimi biliyorum. Emin olun yaşama ihtimali bile bir umut oluyor insana çünkü benim ilk gebeliğimde bebeğimin yaşama ihtimaline belki bir iki saat denmişti. Elbette ki testler yapılsın edilsin ama bir şey farketmicek ki sadece gebelik daha zor geçecek kötü bir durumla karşılaşılırsa. Çok büyük konuşmamak gerekir böyle konularda

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar