Göğüs sorunu

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde Zeyp0 tarafından oluşturulan Göğüs sorunu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 380 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Göğüs sorunu
Konbuyu başlatan Zeyp0
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Doğa'm 💜

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
Yok fazlası zaten bazen nasıl olsa bitki diye günde 3-4 bardak içenler oluyor

Emziren bir anne için rezene çayı günlük maksimum 1-2 fincan (200-400 ml) yeterlidir. ☕☕

Daha fazlası önerilmez, çünkü:

⚠️ Fazlasının Riskleri:
  • Estragole ve anethole adlı maddeler fazla alındığında süte geçer,
  • Bebeğin karaciğeri gelişmemiş olduğu için bu maddeleri zararsız hale getiremez,
  • Uzun vadede hormon dengesini bozma, karaciğer hasarı, hatta nörolojik etkiler (uyuşukluk, kasılma gibi) görülebilir.

✅ Güvenli Kullanım:

DurumRezene çayı miktarı
Emziren anne (günlük)1 fincan (200 ml) en güvenli
Ara sıra (haftada 1-2 gün)2 fincana kadar tolere edilebilir
Düzenli kullanmak istiyorsanBir hafta içip bir hafta ara gibi döngü uygulanmalı

👶 Özet:
  • Günde 1 fincan idealdir
  • Her gün içilmemelidir, ara verilmelidir
  • Bebeğin özellikle 6 aydan küçükse daha dikkatli olunmalıdır
Çok teşekkürler 💕

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Rezenenin fazlasının çok zararlı olduğunu okumuştum bir yerde bebeğin karaciğerine aşırı yük yapıyormuş
Doğrudur ben de öyle bir şey okumuştum ama kocaman bi kupam var 2 su bardağı eder onda içerdim 😃😃 o yüzden çok içemiyordum zaten ama ben bayıldım o minik rezeneleri çiğneyip yemek beni çok mutlu ediyordu çocukluğumdan adını hatırlayamadığım bir tadı var şöyle cılız kabuğunu soyup yediğimiz bir bitkiydi ama neydi bilmiyorum onu anımsatıyordu
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Ya gaz dediğin gibi hallolur ada inşallah sütüm artar doyduğuna tam emin olurum bal bal da işte daha diş çıkartma seyansımız var 😂

Ya. O zaman diğerini yapcam
😁😁😁 diş heyecanı bile başka sancılı geçse de

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Doğrudur ben de öyle bir şey okumuştum ama kocaman bi kupam var 2 su bardağı eder onda içerdim 😃😃 o yüzden çok içemiyordum zaten ama ben bayıldım o minik rezeneleri çiğneyip yemek beni çok mutlu ediyordu çocukluğumdan adını hatırlayamadığım bir tadı var şöyle cılız kabuğunu soyup yediğimiz bir bitkiydi ama neydi bilmiyorum onu anımsatıyordu

😁😁😁 diş heyecanı bile başka sancılı geçse de
Ay zaten bazen salasım geliyor ne olursa olsun diye en sağlıklı sebzede bile bir ton tarım ilacı var nasıl olsa 🤭

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Ay zaten bazen salasım geliyor ne olursa olsun diye en sağlıklı sebzede bile bir ton tarım ilacı var nasıl olsa 🤭
Dayımlar pazarcı dayımın oğlu çileği tartıp poşetledikten sonra durduk yere gözü yaşarmış silerken bu defa da gözüne ilaç temas etmiş gece çok rahatsızlanınca acile gidip yıkatmışlar günlerce kızarıklık geçmemiş birkaç günlüğüne görüşüm bozuldu diyor zaten hep de hastalar ailecek Allah bilir neler kullanılıyor

Ben uzun uzun yıkıyorum bu defa da harcadığım suya üzülüyorum sonra bi çocuk vardı ya hani tablet reis derlerdi tablet aldı da hıyar çıktı kutudan onun gibi isyan ediyorum ya bu nedir ya diye 😅

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar