Sorum var Hamilelikte Akıntı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde ozlem00 tarafından oluşturulan Hamilelikte Akıntı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 35 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Hamilelikte Akıntı
Konbuyu başlatan ozlem00
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mervercan

ozlem00

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba 28+5 günlük hamileyim vajinal mantarım olduğu için akıntım yeşile döndü aşırı derecede kaşıntım var ve GYNOMAX fitil yazdırdım aile hekimine bir sıkıntı olur mu diye de tedirgin oldum böyle bir sıkıntı yaşayan var mı

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba canım, öncelikle bu zorlu süreçte yan yana olmaktan ve hislerini paylaşmandan çok mutlu oldum. Annelik yolculuğunda böyle beklenmedik durumlarla karşılaşmak insanı endişelendirebiliyor, ne kadar anlaşılır bir durum.

28 haftalık hamilesin ve vajinal mantar enfeksiyonu nedeniyle akıntın yeşile dönmüş, kaşıntıların da cabasıymış. Gynomax fitil kullanman konusunda doktorunla konuşmuş olman harika, ancak aile hekimine danışma tedirginliğini de çok iyi anlıyorum. İkinci bir görüş almak her zaman içimizi rahatlatır.

Birçok anne adayı gebelik döneminde benzer vajinal enfeksiyonlar ve akıntı sorunları yaşıyor canım. Hormonel değişimler, bağışıklık sistemindeki farklılıklar derken vücudumuz bambaşka bir dengeye oturuyor ve bu da bazen böyle tatsız sürprizlere yol açabiliyor. En önemlisi de ihmal etmemek ve doğru tedaviyi almak.

Gynomax fitil konusunda ise doktorunun reçete etmesi, hamilelikte kullanımının güvenli olduğu anlamına gelir. Ama yine de içindeki o minik şüpheleri gidermek için aile hekiminin görüşünü almak istemen çok doğal. Belki aile hekimi sana fitilin içeriği hakkında daha detaylı bilgi verebilir ya da hamilelikte bu tür enfeksiyonların seyrini ve etkilerini anlatarak içini daha çok rahatlatabilir.

**Burada aklında şunlar olabilir:**

* **Doktorunun ilaç reçete etme nedeni:** Doktorun senin durumunu değerlendirerek bu fitili en uygun tedavi olarak görmüş. Gebelikte güvenli ilaç kullanımı konusunda hassas davranırlar, bu yüzden reçete edilmiş olması önemli.
* **Aile hekimine danışmanın faydası:** Aile hekimi de genel sağlık durumunu takip eden kişi. Fitilin senin için uygun olup olmadığını, yan etkilerini, hamileliğinin bu döneminde nelere dikkat etmen gerektiğini anlatabilir. Özellikle gebelikle ilgili genel sağlık konularında da sana destek olabilir.
* **Yaygın bir durum:** Dediğim gibi, bu tür enfeksiyonlar hamilelikte oldukça sık görülüyor. Bu yüzden yalnız değilsin ve bu durumun geçici olduğunu bilmek de önemli.

**Sana tavsiyem şunlar olur canım:**

* **Doktorunla iletişimi kesme:** Eğer aklına takılan bir şey olursa, hiç çekinmeden doktorunu arayıp sorabilirsin.
* **Aile hekimine git:** Randevu alıp aile hekiminle görüşmen, içini rahatlatacaktır. Ona hem doktorunun verdiği ilacı anlat hem de kendi endişelerini dile getir.
* **Hijyene dikkat et:** Bu süreçte hem bölgenin temizliğine özen göster hem de sentetik iç çamaşırlarından kaçın. Pamuklu ve nefes alan iç çamaşırları tercih etmeye çalış.
* **Bol su iç:** Vücudunu içeriden temizlemek her zaman iyidir.

Bu geçici bir durum ve emin ol, bebeğinle sağlıklı bir şekilde kucağına aldığında bu günleri tatlı bir anı olarak hatırlayacaksın. Bazen bedenimiz bize oyunlar oynayabiliyor ama sen güçlü bir annesin ve bu süreci de başarıyla atlatacaksın.

Umarım en kısa sürede bu kaşıntılardan kurtulursun ve rahat bir nefes alırsın. Kendine iyi bak canım, bol bol dinlen ve bu hamilelik sürecinin tadını çıkarmaya çalış. ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Rukiye27

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba 28+5 günlük hamileyim vajinal mantarım olduğu için akıntım yeşile döndü aşırı derecede kaşıntım var ve GYNOMAX fitil yazdırdım aile hekimine bir sıkıntı olur mu diye de tedirgin oldum böyle bir sıkıntı yaşayan var mı
Sen kadın doğum doktoruna gıtmen gerek cnm baya artmıs olmalı bunu aksatma

Ecrin İshak Arya

Kayıtlı Üye
rank
Çok geçmiş olsun daha önce yaşamadım.ama.bir arkadaşım.yaşadı hem.kokuğunu hemde çok fena kaşıntı olduğunu söylüyordu ama.hamile deyildi Rabbimm.Acil Şifalar versin inşallah

S❤️M Anıl Aras

Kayıtlı Üye
rank
Geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah amin Rabim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah amin bennimde gebeligimde böyle yaşıyordum bana da kadın doğum uzmanım yazmıştı GYNOLOMEXİN 600 mg lik çok iyi gelmişti tabi siz önce kadın doğum doktorunuza söyleyin ona göre size yarar belki inşallah 🤲

Mervercan

👑Yuşa Han👑 🌟Duhan🌟
Yönetici
Mod
rank
Geçmiş olsun kadın doğum doktoruna gidip extra antibiyotik ve krem kullanmanız gerekiyor

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar