İsim

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Papatyamm tarafından oluşturulan İsim başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,322 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı İsim
Konbuyu başlatan Papatyamm
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Zeynep41
M

Mutlu anne 5

Guest
Hi
Niye günah olsun kuzum cok sacma🤣 sen bkma millete
Hiçte saçma değil doğru söylüyorlar. Cnm sen koymak istiyorsan koy sen bilirsin bu senin kararın ama benm ki sadece Bi dost tavsiyesi dini ve güzel anlam taşımayan ismi çocuğuna verme ahirette çocuğun isminden annesi babası sorumludur dinden uzak isimler koyarsan bunun vebali senin ve babasının boynundadır. Benmde oğlum olacak Allah kısmet ederse ona İlyas ismini vermeyi düşünüyoruz dini isim ve peygamber ismi olduğunu bildim halde genede iyice Bi araştırdım soruştırdum burda post bile açtım arkadaşlardan tavsiye fikir istedim ve onlarında araştırmalarını rica ettim öyle kesinleştirdik babasıyla birlikte. Şümdi Allah kısmet ederse ilyas koycaz biz.

Mervercan

👑Yuşa Han👑
Yönetici
Mod
rank
Neden günahmışki bence seni vazgeçirmek için öyle söylüyorlar ben günah olduğunu hiç duymadım nerde yazıyormuş günah olduğu

Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 2025-07-30
Gebeliğinizin 34. Haftasındasınız.
Bebeğiniz yaklaşık kavun büyüklüğünde.
Bebeğin yağ dokusu eğer doğum olursa ısı kontrolünü yapacak düzeye gelmiştir. eğer erken doğum olursa bu haftadan itibaren çok sorun olmadan yaşayabilir. Yorgunluk yeniden sorun olmaya başlar.
Bebeğinizin boyu yaklaşık 43 cm ağırlıgı 2200 gr :)
İmza alanınıza hesaplama eklemek için tıklayınız

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Erkek bebeğim olucak ismi kuzey olmasını istiyorum Ama herkez diyor ki Kuzey koyma günah kurandan geçen bı isim koy.bnde kuzey ismini koysam mi koymasam mj
Neden günah olsun canım kuzey ismi illa Kuran'da geçmesine gerek yok ki anlamının güzel olması gerek sadece
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Neden günah olsun canım kuzey ismi illa Kuran'da geçmesine gerek yok ki anlamının güzel olması gerek sadece
Al kuzum için biraz olsun rahat eder belki
Kuzey isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.1 Ara 2021

Helin in annesi

Kayıtlı Üye
rank
Erkek bebeğim olucak ismi kuzey olmasını istiyorum Ama herkez diyor ki Kuzey koyma günah kurandan geçen bı isim koy.bnde kuzey ismini koysam mi koymasam mj
Millet herşeyi biliyor bilmişler ne günahı o millet var ya her haltı yer bize gelince o günah bu günah inanma çok güzel bı isim keske dememek için koy

Gizemrüya

Kayıtlı Üye
rank
O sizin düşünceniz banada kucucuk cocuga peygamber ismi koymak cok ağır geliyor herkesin fikrine saygi duyarim ama kurandan bi isim koymamak günah degil sadece kurandan koyarsan daha iyi olur bu kadar yani onun dışında bu konularda yorum yapmak istemiyorum hassas mevzular çünkü herkesin fikrine saygi duyarim isimleriyle uzun ömürlü yaşasınlar insallah😘
Hi

Hiçte saçma değil doğru söylüyorlar. Cnm sen koymak istiyorsan koy sen bilirsin bu senin kararın ama benm ki sadece Bi dost tavsiyesi dini ve güzel anlam taşımayan ismi çocuğuna verme ahirette çocuğun isminden annesi babası sorumludur dinden uzak isimler koyarsan bunun vebali senin ve babasının boynundadır. Benmde oğlum olacak Allah kısmet ederse ona İlyas ismini vermeyi düşünüyoruz dini isim ve peygamber ismi olduğunu bildim halde genede iyice Bi araştırdım soruştırdum burda post bile açtım arkadaşlardan tavsiye fikir istedim ve onlarında araştırmalarını rica ettim öyle kesinleştirdik babasıyla birlikte. Şümdi Allah kısmet ederse ilyas koycaz biz.
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Millet herşeyi biliyor bilmişler ne günahı o millet var ya her haltı yer bize gelince o günah bu günah inanma çok güzel bı isim keske dememek için koy
Kesinlikle. Herkes her halti yesin islemedigi günah kalmasin bi isim koymadik diye cehenneme gideceksekk 🤣 isme kadar hırsızlık, dedikodu,yalan,iftira,haram yemek,kumar,içki, zina ne günahlar var oyuzden sakıncalı isim olmadigi surece dinimizce sakincali bikac isim var çünkü onun dışında her begendiginizi koyablirsiniz🤗(benim fikrim)

Son düzenleme:

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
(Rasulullah (sav)'ın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadis-i şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (sav) bol sütlü bir deve hakkında: 'Bunu kim sağacak?' diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah (sav) adama: 'İsmin ne?' diye sordu. Adam: 'Mürre (acı)' diyince ona 'Otur' dedi. Hz. Peygamber (sav) tekrar: 'Bunu kim sağacak?' diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (sav) ona da: 'İsmin ne?' diye sordu. Adam: 'Harb' diyince, ona da: 'Otur' dedi. Rasulullah (sav): Bu deveyi bize kim sağacak?' diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. O da 'Ya'iş' (yaşıyor) cevabını alınca ona 'Sen sağ' dedi.(2))
Kimsenin kafasını karıştırmaya gerek yok isim Kuran'da geçmiyor diye çocuğa verilince günah olmaz yanlış bilgi verilmesin arkadaşlar bahsedilen şey tam da buradaki hadiste anlatıldığı gibi güzel manalı isimler koyun diyor ona bakarsanız Kur'an-ı Kerim de lanetlenmiş isimlerde var sadece isim seçerken anlamının güzel olmasına dikkat edilmesi gerekir...

Zeynep41

Kayıtlı Üye
rank
(Rasulullah (sav)'ın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadis-i şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (sav) bol sütlü bir deve hakkında: 'Bunu kim sağacak?' diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah (sav) adama: 'İsmin ne?' diye sordu. Adam: 'Mürre (acı)' diyince ona 'Otur' dedi. Hz. Peygamber (sav) tekrar: 'Bunu kim sağacak?' diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (sav) ona da: 'İsmin ne?' diye sordu. Adam: 'Harb' diyince, ona da: 'Otur' dedi. Rasulullah (sav): Bu deveyi bize kim sağacak?' diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. O da 'Ya'iş' (yaşıyor) cevabını alınca ona 'Sen sağ' dedi.(2))
Kimsenin kafasını karıştırmaya gerek yok isim Kuran'da geçmiyor diye çocuğa verilince günah olmaz yanlış bilgi verilmesin arkadaşlar bahsedilen şey tam da buradaki hadiste anlatıldığı gibi güzel manalı isimler koyun diyor ona bakarsanız Kur'an-ı Kerim de lanetlenmiş isimlerde var sadece isim seçerken anlamının güzel olmasına dikkat edilmesi gerekir...
Aynen illa kuran da gececek diye bir kaide yok ismi anlamlı İslama uygun olsun yeterli

Tüm sayfalar yüklendi.