Canim bende okudum mesajini cvp vereyim dedimKızlar şöyle Bi derdim var ilk gebeliğimde 4 aylık hamileyken ramazan ayı geldi 4 gün oruç tuttum sonra eşim izin vermedi işte bebeğe bişey olur beskenemez falan diye tutmama izin vermedi sadece 4 gün tutabildim 26 gün oruç borcum var hamile kalmadan önce de 15 gün borcum vardı etti 40 gün doğumdan sonra da ödeyemedim çünkü emziriyordum. Kızımı sütten kestikten sonra öderim diye düşünmüştüm ama daha sütten kesmeden hamile kalmışım. Hamileyken tutamıyorum zaten bebek için. bu hamileliğimde de ramazan ayı 8. Ayıma denk gelecek yine tutamiyacam. Yani uzun lafın kısası bu ramazan la eski borçum toplamda hemen hemen 2 buçuk ay var o kadar orucu da nasıl ödeyim yani Bi türlü ödeyemedim ya hamileyim ya emziriyorum. Şimdi yerine para versem caiz olmaz diye duydum çünkü oruç tutma gücü olupta tutmak yerine para öderse olmazmış illaki ödemesi lazımmış. sadece yaşlılar kronik rahatsızlar. Falan para ödeyebilirler miş güçleri olmadığı için. Bazen diyorum kalsın ne zaman ki emzirmiyorum hsmilede değilim o zaman öderim ama ya o zamana kadar Allah korusun bana bişey olursa böyle borçlu gitmek istemiyorum oruç borcunu ödemeden ölen boynunda vebal olarak gidermiş. Çevremde kimse oruç borcunu takmıyor ödemiyor normal adet borcunu bile ödemiyorlar ben öyle olamam. Hep düşünüyorum hep aklımda ne yapacam konusu. Acaba diyorum şimdi oruç borçlarım kadar para ödesem olur mu sonra çocuk yapmaya ara verirsem hepsini azar azar başlayarak ödesem olur mu bu konuda bilgisahibi olan varmı siz ödediniz mi paramı verdiniz. Yada tanıdığınız hoca falan varsa bnm için öğrenebilir misiniz bu konuyu. Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin cvplarınızı bekliyorum