Özel aşı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Tülay NALÇACI tarafından oluşturulan Özel aşı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,003 kez görüntülenmiş, 22 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Özel aşı
Konbuyu başlatan Tülay NALÇACI
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Tülay NALÇACI

Gizemrüya

Kayıtlı Üye
rank
Canim ben kizimdayken butun asilarini yaptirmistim ama istege bagli olanlari yaptirmamistim oda tek bitane rotaydi sanirim baska yoktu
İyi geceler anneler bebeğim 46 günlük özel aşı varmış 2 tana 2. Ayında yapılan biri rotavirüs diğeride adını unuttum sizce yaptırmalımıyım sizler yaptırdınız mı yada bilginiz var mı, doktor yaptırıcaksan bana söyle 2. Ay bitmeden dedi mecbur kılmadı yani o yüzden sizlere Bi sormak istedim

Eymenin Annesi

Kayıtlı Üye
rank
Neye dayanarak yada güvenerek böyle bir paykaşımda bulunuyorsunuz anlamıyorum yazık günah kulaktan dolma bilgilerle çocuğunuzun geleceğiyle oynuyorsunuz siz daha bu devletin vurduğu aşıya bile güvenmezken evladınızın vatanına milletine hayırlı bir evlat olmasını nasıl isticeksiniz.
Cehalet işte arkadaşım gerçekten kriz geçiriyorum böyle insanlara

Canan_

Kayıtlı Üye
rank
Canım burda yaşı küçük birçok anne var bunları okuyup kafaları karışıyor yazık günah geçmişteki bir çok hastalığın önüne bu aşılar sayesinde geçildi ama bu gidişle tekrar başlicak.

Eymenin Annesi

Kayıtlı Üye
rank
Canım burda yaşı küçük birçok anne var bunları okuyup kafaları karışıyor yazık günah geçmişteki bir çok hastalığın önüne bu aşılar sayesinde geçildi ama bu gidişle tekrar başlicak.
Hayır sanki aşıyı yapan bir ajan ve insanların sonu getirecek öyle bir hayal dünyasında yaşıyorlar ki nerden bilim diyor aşı yerine başka birsey enjekte etmesinler gerçekten traji komik ya 😬😬

Sabriye

Kayıtlı Üye
rank
Neye dayanarak yada güvenerek böyle bir paykaşımda bulunuyorsunuz anlamıyorum yazık günah kulaktan dolma bilgilerle çocuğunuzun geleceğiyle oynuyorsunuz siz daha bu devletin vurduğu aşıya bile güvenmezken evladınızın vatanına milletine hayırlı bir evlat olmasını nasıl isticeksiniz.
Kulaktan dolma bilgi değil bu tamamen benim kendi düşüncem ayrıca çocuğumun geleceğiyle oynadığım falanda yok aşı olanlar hiçmi hasta olmuyo onlarda oluyo ayrıca devletin aşısına güvenmediğimden değil doktorlara güvenmediğimden az görmedim kafasına göre yanlış aşı yapıp çocukları hasta eden doktor yada hemşire demekki bildiğim birşeyler var evladımı vatana millete hayırlı yetiştirmek konusunda siz beni ne kadar tanıyosunuz ki bu konu hakkında konuşabiliyor sunuz bilip bilmeden anlayıp dinlemeden yargısız infaz yapamazsınız yorumum size uygun değilse okur geçer kendi yorumunu yaparsın ve saygı göstermek zorundasınız sizin çocuğunuz size benim çocuğum bana çocuğumun geleceğiyle oynadığım yok saçma sapan yorumlar yapmayın aşı yaptırdınız hiçmi hasta olmadı hadi şimdiye kadar olmadı bundan sonra olmayacağına emin olamazsın Allah ne derse o olur istersen tüm aşıları yaptır fanusta koru çocuğunu Allah ol derse orda da başına birşey gelebilir teşekkürler
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Siz önce kendi cahilliğinize bakın benim yaşadığım gördüğüm şeyleri bilip bilmeden cahil diyemezsiniz yargısız infaz yapamazsınız sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız

Nur123

Kayıtlı Üye
rank
Ben yaptırmadım hiç bir aşısını sağlam çocuğa aşıyla hastalık veriyorlar hiç güvenmiyorum nerden bilcem onun aşısı yerine başka birşey enjekte etmediklerini o yüzden yaptırmadım ilk kızıma bu kızımada yaptırmiycam doğunca imza atıyorum istemiyorum diye olup bitiyo
Şimdi sorun değil en fazla bağışıklığı düşük bir çocukluk geçirecektir ama 15 ve sonrası siz üstüne para verip devletin ücretsiz yaptırdığı tüm aşıları yaptıracaksınız bizzat kuzenim de gördüğüm durum teyzemde bebekken hiç bir aşısını yaptırmadı sözde onun sağlığı için hastanelerden çıkamadı kız sürekli hastalandı ve eniştem para ile tüm aşıları satın alıp bütün bebeklik aşılarını oldu bu aşılar yeni değil kaç yıl oluyor abim 30 yaşında onu düşünürsek 30 yıllık aşıyıda değiştirip yapmazlar sağlık bakanlığı böyle bir şeyi göze almaz merak etmeyin

Canan_

Kayıtlı Üye
rank
Kulaktan dolma bilgi değil bu tamamen benim kendi düşüncem ayrıca çocuğumun geleceğiyle oynadığım falanda yok aşı olanlar hiçmi hasta olmuyo onlarda oluyo ayrıca devletin aşısına güvenmediğimden değil doktorlara güvenmediğimden az görmedim kafasına göre yanlış aşı yapıp çocukları hasta eden doktor yada hemşire demekki bildiğim birşeyler var evladımı vatana millete hayırlı yetiştirmek konusunda siz beni ne kadar tanıyosunuz ki bu konu hakkında konuşabiliyor sunuz bilip bilmeden anlayıp dinlemeden yargısız infaz yapamazsınız yorumum size uygun değilse okur geçer kendi yorumunu yaparsın ve saygı göstermek zorundasınız sizin çocuğunuz size benim çocuğum bana çocuğumun geleceğiyle oynadığım yok saçma sapan yorumlar yapmayın aşı yaptırdınız hiçmi hasta olmadı hadi şimdiye kadar olmadı bundan sonra olmayacağına emin olamazsın Allah ne derse o olur istersen tüm aşıları yaptır fanusta koru çocuğunu Allah ol derse orda da başına birşey gelebilir teşekkürler

Siz önce kendi cahilliğinize bakın benim yaşadığım gördüğüm şeyleri bilip bilmeden cahil diyemezsiniz yargısız infaz yapamazsınız sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız
Tabikide hastalanıyorlar ama daha hafif atlatıyorlar bu konuyu açan arkadaş özel aşıları sormuş siz devletin yaptığı aşılardan bahsediyorsunuz o zaman konuyla ilgili yorum yapın bir doktorun yaptığı hatayı bütün doktorlara mal edemezsiniz çocuğunuz allah göstermesin hastalansa güvenip doktora götürmicekmisiniz sizin doğumunuzuda o güvenmediğiniz doktorlar yaptırıyor.

Sabriye

Kayıtlı Üye
rank
Şimdi sorun değil en fazla bağışıklığı düşük bir çocukluk geçirecektir ama 15 ve sonrası siz üstüne para verip devletin ücretsiz yaptırdığı tüm aşıları yaptıracaksınız bizzat kuzenim de gördüğüm durum teyzemde bebekken hiç bir aşısını yaptırmadı sözde onun sağlığı için hastanelerden çıkamadı kız sürekli hastalandı ve eniştem para ile tüm aşıları satın alıp bütün bebeklik aşılarını oldu bu aşılar yeni değil kaç yıl oluyor abim 30 yaşında onu düşünürsek 30 yıllık aşıyıda değiştirip yapmazlar sağlık bakanlığı böyle bir şeyi göze almaz merak etmeyin
Sağlık bakanlığı değil bağzı doktorlar afedersiniz insanlara tahammül edemeyip baştan savmak için saçma sapan ilaçları aşı olarak kullanıyor bende bu yaşıma kdr olmadım çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım bu benim fikrim kimseye yaptırmayın demiyorum güvendiğiniz bildiğiniz kişilere yaptırın

Tabikide hastalanıyorlar ama daha hafif atlatıyorlar bu konuyu açan arkadaş özel aşıları sormuş siz devletin yaptığı aşılardan bahsediyorsunuz o zaman konuyla ilgili yorum yapın bir doktorun yaptığı hatayı bütün doktorlara mal edemezsiniz çocuğunuz allah göstermesin hastalansa güvenip doktora götürmicekmisiniz sizin doğumunuzuda o güvenmediğiniz doktorlar yaptırıyor.
Demekki güvendiğim doktoru arıyorum her doktora maal etmiyorum ben yaptırmadım dedim siz yaptırmayın demedim açıkcası gğzel okursanız iyi olur

Canan_

Kayıtlı Üye
rank
Sağlık bakanlığı değil bağzı doktorlar afedersiniz insanlara tahammül edemeyip baştan savmak için saçma sapan ilaçları aşı olarak kullanıyor bende bu yaşıma kdr olmadım çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım bu benim fikrim kimseye yaptırmayın demiyorum güvendiğiniz bildiğiniz kişilere yaptırın

Demekki güvendiğim doktoru arıyorum her doktora maal etmiyorum ben yaptırmadım dedim siz yaptırmayın demedim açıkcası gğzel okursanız iyi olur
Canım ben gayet güzel okuyorum sen merak etme canınız ne istiyorsa onu yapın çocuk sizin çocuğunuz sonuçta bu konuyu dahada uzatmak istemiyorum herkeze kendi dünyasında mutluluklar

Irmak

Kayıtlı Üye
rank
Aşı yaptırmayan anneler yaptıran annelere göre daha çok araştırma yapıp sorguluyo. Ben de yaptırmadım kızımın aşılarını. Doktorlara sordum sorguladım. Prospektüslerini açıp okudum. 9 ay boyunca bu konuda sürekli araştırma yaptım. Bu yüzden cahillik sıfatını bize ithafen söyleyemezsiniz. Yaptırma diyen bi çok doktor var. Aynı şekilde yaptır diyende. Yani kafamıza göre kurgu üretmiyoruz. Tıp dünyası bile bu konuda 2ye ayrılmışlar.Bu yüzden aşı yaptırmayan anneleri cahillikle suçlayamazsınız. Hani yaptıran anneler neye dayanarak yaptırıyo?neyi ne kadar sorguladılarda aşıların güvenilir olduklarını savunabiliyolar.? Ben aşı yaptıran bi çok anneye sordum. Prospektüslerini açıp okudun mu hiç veya doktoruna sordun mu diye. Hepsinin cevabı hayır oldu. Sırf doktor yap dediği için yaptırmış. Bana göre cahillik budur. Yaptırsanda yaptırmasanda araştırıp sorup sorgula. Nasıl ki bebeklerimiz için en ufak kıyafet alırken veya bişey yedirirken içeriğine bakıyoruz detaylı araştırıyoruz bundada böyle yapmamız lazım. Bu bana göre bu şekildedir.
İyi günler dilerim

Tüm sayfalar yüklendi.