Ağrısız normal doğum diye bişey yok canım eger oyle olsaydı herkes bu dogum yöntemini secerdi

epudural normal doğumdan mı bahsettin acaba? Ben 2.ye gebeyim. İlk dogumum epudural normal doğum olmustu. Kesinlikle ve şiddetle herkese tavsiye ederim. Sancın basladıgı an birde 4 cm acılman varsa epudural istersen yapıyorlar. Ben sancıya dayanamayacağımı dusundugum İcin hemen istedim. Sırttan omirilikten iğne yapıyorlar 10 dk icinde sancını kesiyor ama acılma olmaya devam ediyor. Epudural oldugu İcin sen hic bisey hissetmiyorsun aynı zaman da suni de veriyorlar sen odada gezin dolaş sancının s sini bile anlamıyon. 5 saat icinde acılmam olmustu benim sonra doguma aldılar. Dogum anında epudurali cıkarıyorlar sancı geldıkce ıkınacagın İcin. 15 dk icinde dogmustu bebegım. Doguma daha enerjik gırmeni saglıyor saatlerce sancı cekıp doguma gırdıgını dusunsene nasıl bitkin düşer insan ıkınacak hal dermen kalmaz. Simdi 36. Haftamdayım yıne epudural almayı düşünüyorum. Gerci 2. Ler cabuk oluyor diyorlar belkı bunda gerek kalmaz epudurale