Bebeğim sürekli kusuyor 🥺

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde Husnıyeeee tarafından oluşturulan Bebeğim sürekli kusuyor 🥺 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,343 kez görüntülenmiş, 19 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Bebeğim sürekli kusuyor 🥺
Konbuyu başlatan Husnıyeeee
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Husnıyeeee

Murat. Cennet. Dowut.

Kayıtlı Üye
rank
Yazdıklarının hepsi ni bende yaşıyorum yarın soracam sana da yazarım tabiki her çocuk farklıdır sebepleri farklıdır ama yazarım yinede bebeğini besledikten sonra bı on beş dk gazını al dik pozisyonda tut
Sızın yazdıklaarınızın aynısını buyyk oglumda yasadım burnundan agzyndaan fyskyrarak kusyordu doktora goturdum cok emyor modesıne sıgmıyor oo yuzdendenmış oo yuzden her 3 satdan emzırdım bıde bebekler bı yemek kasık sutden doyarmıs cok emse ole kusyormus yanı dr dedıgı gıbı yaptım hıc kusmadı

Tuuu

Kayıtlı Üye
rank
Canım ben sağmak istemiyorum Ben elektrikli pompayla sağaıyorum kendimi oda dibindekileri de aşağıya çekiyor daha çok Azdırıyor sütü ben sürekli emziriyorum bundan önce bebişim iyiydi kusma falan şikayetimiz yoktu ama son birkaç gündür kusma şikayetlerim olduğu için emiyor sürekli huysuz 5 dakikada 1 uyanıyor uyumuyor o yüzden göğüslerim sancı yapıyor
Gaz sorunu olabilir mi aniden huzursuzlanmaya basladiysa cunku gaz olusmaya baslayan bebekler agrisini karni acikti sanip daha fazla yeme egilimine geciyorlar..gaz sorunu icinde bi cay kasigi suya az birsey kimyon seperek verebilirsin, ayaklarinin altina poposunun altina sicak su torbasi koyarak biraz bekletebilirsin.. rezene cayi bir kac yudum icirebilirsin.. daha basa cikamazsan bebekler gazini cikarsin diye damlalar var.. eczanelerden temin edebilirsin yada doktorunda yardimci olabilir.. bu konuda sıklikla karsilastigimiz konular..

Husnıyeeee

Kayıtlı Üye
rank
Gaz sorunu olabilir mi aniden huzursuzlanmaya basladiysa cunku gaz olusmaya baslayan bebekler agrisini karni acikti sanip daha fazla yeme egilimine geciyorlar..gaz sorunu icinde bi cay kasigi suya az birsey kimyon seperek verebilirsin, ayaklarinin altina poposunun altina sicak su torbasi koyarak biraz bekletebilirsin.. rezene cayi bir kac yudum icirebilirsin.. daha basa cikamazsan bebekler gazini cikarsin diye damlalar var.. eczanelerden temin edebilirsin yada doktorunda yardimci olabilir.. bu konuda sıklikla karsilastigimiz konular..
Gaz sorunumuz yok canım bizim çok şükür 🤲🏻 Onu hallettik
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Cnm sütün maşallah fazla o yüzden emekrrken öyle oluyor bide fazla içtiği için midesi de küçücük o yüzden bnm oğlum 3 aylık olacak ilk 40 gün hiç kusmadi ondan sonra surkeli kustu az az ve sık sık emzir cnm gece de yan yatır arksini destekle cnm Allah korusun dönmesin
Evet sürekli sıçrıyorum yataktan canım korkuyorum sağ göğüsümde fazla sanırım sütüm

Mervegüll

Kayıtlı Üye
rank
Göğsümü sürekli sağıyorum Ve dün bebegimi doyuruyor farkındayım Ama göğüslerim çok kötü emzirmekten başka çarem yok göğüslerim felaket
Anne sütünün fazla gelmesinin belirtileri hem bebek hem de anne vücudunda kendini farklı şekillerde gösterebiliyor. Tazyikli süt nasıl anlaşılır, sana ipuçlarından bahsedelim. Eğer bebeğin:

• Emerken damağını şaklatıyor ya da homurdanma sesleri çıkarıyorsa,
  • Emerken ağzına bir anda fazla süt doluyormuş gibi öksürüyor, tıkanıyor ya da hızlı yutkunuyorsa,
  • Emdikten sonra şiddetli gaz sancıları çekiyor ve sık sık kusuyorsa,
  • Emmek istemiyor ya da eliyle memeyi itiyorsa, hiperlaktasyondan şüphelenebilirsin.
  • Bunu araştır canim benim ilk bebekte aynıydı nasil duzene sokarsin onlara bak nette süt coklugundan oluyo mama verme hic

Husnıyeeee

Kayıtlı Üye
rank
Anne sütünün fazla gelmesinin belirtileri hem bebek hem de anne vücudunda kendini farklı şekillerde gösterebiliyor. Tazyikli süt nasıl anlaşılır, sana ipuçlarından bahsedelim. Eğer bebeğin:

• Emerken damağını şaklatıyor ya da homurdanma sesleri çıkarıyorsa,
  • Emerken ağzına bir anda fazla süt doluyormuş gibi öksürüyor, tıkanıyor ya da hızlı yutkunuyorsa,
  • Emdikten sonra şiddetli gaz sancıları çekiyor ve sık sık kusuyorsa,
  • Emmek istemiyor ya da eliyle memeyi itiyorsa, hiperlaktasyondan şüphelenebilirsin.
  • Bunu araştır canim benim ilk bebekte aynıydı nasil duzene sokarsin onlara bak nette süt coklugundan oluyo mama verme hic
Evet bunları yapıyor hepsini

Selda mas

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba, anneler ve anne adayları benim ilk çocuğum ve 1:30 ay önce doğum yaptım kızıma ama daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım emzirirken kızım sürekli uyuyor onu normal bir şekilde kusmuyor böyle fışkırtıyor yüzüne karşı kusarken Ben de doktoruna mesaj attım Birkaç gün önce doktor reflü yastığı önerdi ben Reflü yastığını almadım gereksiz bulduğum için Bir de maddiyatdan dolayı kızına sürekli beşini yumuk bir şekilde tutuyorum reflü yastığı şeklinde ama kızım ona rağmen yine kusuyor sağlık ocağına götürdüm akşamları mama veriyorum Kızıma sütüm yetmediği için mamayı fazla verdiğimi söyledi doktor azalt dedi bana mamayı komple kestim ben de. Ona rağmen Hayla kustu baktım olmuyor gene doktoruna yazdım doktorunda ilaç tavsiye edebileceğini söyledim doktorumuz da bize ilaç tavsiye etti ilacı kullandık 3 Gün oluyor ilacı kullanmaya başlayalım mı ama hala kızım Kusuyor evet bir bebek kusarak buyur ama normal bir kusma değil kustuğunun fışkırtıyor, ya da kusmuğu genzine kaçıyor nefesi kesiliyor kıpkırmızı oluyor. Ve beni emerken sürekli vırıdanıyor Allah göstermesin Boğalacak diye korkuyorum Bir de beni sürekli emerken genzine kaçıyor normal mi Artık şaşırmış durumdayım 🥺🥺
Oğlum 6 ay kustu ek gıdaya geçince düzeliyor neler çektim bebek gormeye gelen arkadaşlarıma kucağına alanlara fışkırır tarzda kusardi tüm kıyafetlerimiz batmıştı ilaç falan fayda etmemişti çok gaz vardı reflü yatağı da genzine kaçmaması için iyi oluyo rampa gibi normal döşeğinde o şekilde yapsan olur. Şimdi kızımda kusuyor tabi ben alışkın biri olarak sürekli üst degistirmeye başladık az kusuyor tabi abisi gibi değil doyurunca kucağına al dik.sekilde 10 dj beklet hiç değilse sindirir kusar fazlayi atar Allah tezden kurtarsın su kusmalardan bebisleri cnm

Biranne

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba, anneler ve anne adayları benim ilk çocuğum ve 1:30 ay önce doğum yaptım kızıma ama daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım emzirirken kızım sürekli uyuyor onu normal bir şekilde kusmuyor böyle fışkırtıyor yüzüne karşı kusarken Ben de doktoruna mesaj attım Birkaç gün önce doktor reflü yastığı önerdi ben Reflü yastığını almadım gereksiz bulduğum için Bir de maddiyatdan dolayı kızına sürekli beşini yumuk bir şekilde tutuyorum reflü yastığı şeklinde ama kızım ona rağmen yine kusuyor sağlık ocağına götürdüm akşamları mama veriyorum Kızıma sütüm yetmediği için mamayı fazla verdiğimi söyledi doktor azalt dedi bana mamayı komple kestim ben de. Ona rağmen Hayla kustu baktım olmuyor gene doktoruna yazdım doktorunda ilaç tavsiye edebileceğini söyledim doktorumuz da bize ilaç tavsiye etti ilacı kullandık 3 Gün oluyor ilacı kullanmaya başlayalım mı ama hala kızım Kusuyor evet bir bebek kusarak buyur ama normal bir kusma değil kustuğunun fışkırtıyor, ya da kusmuğu genzine kaçıyor nefesi kesiliyor kıpkırmızı oluyor. Ve beni emerken sürekli vırıdanıyor Allah göstermesin Boğalacak diye korkuyorum Bir de beni sürekli emerken genzine kaçıyor normal mi Artık şaşırmış durumdayım 🥺🥺
Çok geçmiş olsun canım reflü mamaları var onları dene bi de başı yukarfa olsun yatarken düz yatmasın reflü zordur Allah yatdım etsin

Mnengizek

Kayıtlı Üye
rank
Omzundan yukarisindan yastigi yüksek olsun yastikla yatir sürekli reflüdür ama bence msj atmak yerine baska bi doktora kontrole götürmelisin muayene edilmeli reflüde oyle hemen gecmez biraz zaman gerekli malesef idare etmelisiniz. Emzirmeden once sütünüz ilk basta cok hizli geliyosa genzine kacar önce biraz sagip emzirirseniz daha rahat emer basini yüksek tutup emzirmeyede dikkat edin annelik zor Allah bütün annelerin yardimcisi olsun.

Husnıyeeee

Kayıtlı Üye
rank
Oğlum 6 ay kustu ek gıdaya geçince düzeliyor neler çektim bebek gormeye gelen arkadaşlarıma kucağına alanlara fışkırır tarzda kusardi tüm kıyafetlerimiz batmıştı ilaç falan fayda etmemişti çok gaz vardı reflü yatağı da genzine kaçmaması için iyi oluyo rampa gibi normal döşeğinde o şekilde yapsan olur. Şimdi kızımda kusuyor tabi ben alışkın biri olarak sürekli üst degistirmeye başladık az kusuyor tabi abisi gibi değil doyurunca kucağına al dik.sekilde 10 dj beklet hiç değilse sindirir kusar fazlayi atar Allah tezden kurtarsın su kusmalardan bebisleri cnm
Amin canım amin yastığı aldık bizde bugün çok şükür şuanlık uyuttum iyi 🤲🏻🤲🏻

Çok geçmiş olsun canım reflü mamaları var onları dene bi de başı yukarfa olsun yatarken düz yatmasın reflü zordur Allah yatdım etsin
Evet inanılmaz zor bebişim çok huzursuz oluyor ve sürekli ağlıyor 🥺

Benimde aynıydı sütüm cok geliyordu sora alerjisi falanda çıkınca memeden kesmistim sen netten bak YouTube de videolar var hununka ilgili hiperlaktasyon nasıl düzelir diye bir care bulursun inşallah canim
Çok teşekkür ederim canım

Tüm sayfalar yüklendi.