Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sorum varGebelikte ilk tahlil ve gebelik bildirimi
Yaa canım neler yaşamışsın bebekte bir sorun olduğunu görmeden bilmeden ne kadar rahat yönlendirebiliyorlar bu doktorlara da bu devirde güven olmuyor gerçekten. Ben ikili test bile yaptırmak istemiyorum bir öncekinde de yaptırmadım yanlış sonuç çıkarsa yıpranmamak için sonuçta her şey Allah’tan yani. Bir önceki gebeliğimde çocuğun yaşama şansı olmadığı için kürtaj oldum yoksa asla kopamazdım ondan kaç tane doktor gezdim çok araştırdım yaşayan çocuk yoktu maalesef. Bu arada sıkılmadım hiç aksine düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim kadınlar kulübünde o kadar çok vakit geçirdim o kadar çok okudum ki iletişim kurmak benim için şu durumda en güzel şey. Bir umut kim ne yaşamış öğrenmek istiyor çünkü insan. Sen de bebişinle birlikte çok mutlu bir ömür geçir inşallah
Amin çok teşekkür ederim sen de sağlıkla kucağına al huzurla büyüt inşallah evet çok zor günlerdi ağzından hayırlı laf çıkan çok az insan vardı en büyük destekçim burdaki anneler oldu hepsinden Allah razı olsun epey geç katıldım ama doğumdan sonra burdan aldığım desteği bir eşimden sonra görümcelerimden aldım sağolsunlar insan yapılan hiçbir şeyi unutmuyor o süreçte. Testlere gelince bence hepsini yaptır ne çıkarsa çıksın üzülme ama öğren derim ben ne derlerse araştır ve en önemlisi bazen ne dediklerini o an idrak edemeyiz eve gittikten sonra ya böyle bir şey dedi ama ne demişti, ne demek istedi ya da bu nedir diye kendimizi yiyoruz sen bu hataya düşme o dakikada sor gerekirse tekrar tekrar anlattır bebeğinle alakalı her şeyi bilmek hakkındır sonuçta bilinçli anne olmakla sadece doğurup büyümesini seyretmek çok farklı şeyler
Teşekkür ederim evet ritim bozukluğum var ilaç kullanıyordum ama hamilelik boyunca elhamdülillah ilaca hiç ihtiyacım olmadı kalp ağrısını unutmuştum hatta 🥹 doktorlar hep aldırmaktan bahsettiler yok metabolizman çok hızlı bebek yaşamayacak yok kalp rahatsızlığın senin için sorunlu hamilelik demek her gidişimde aldıralım dediler çok zayıftım çevrem de bu bebek yaşamaz diyordu o da büyük strese sokuyordu ama eşimle umut ettik hep özellikle kızım tekme atmaya başladığında söylenen her şeyi unutup cennette yaşar gibi keyfime bakmaya başladım doktor kontrolleri kötü de geçse kızımın hareketlerinden güç alıyordum nasılsa Rabbim vermiş alırsa da birgün illa kavuşturacak diyordum inan evet ağlıyordum hep ama hemen geçiyordu sadece sevdiğim ve pozitif insanlarla konuştum sevdiğim yiyecekleri yedim keyif aldığm kanalları programları izledim hep dua ettim o zaman mutlu olmayı bildim ve şimdi hala çok mutluyum yazabileceğim çok şey var ama seni sıkmak istemiyorum yeterince uzun oldu zaten özetle anlatacak olursam hamileliğinde ne duyarsan duy hep güzellik görsün gözlerin hep mutlu ol inan bebek hissediyor ve bence karakteri de ona göre şekil alıyor uyumak mı istiyorsun uyu yürümek mi istiyorsun yürü ama hep mutlu şeyler hayal et keşke o günlerde bana ağlamana gerek yok diyecek manevi olarak destek olacak birileri olsaydı hiç ağlamazdım hafif bir görme bozukluğum var muhtemelen o sıra oldu
Bana da cevap yazarsanız sevinirim bende şuan 36 haftamdayım bebeğimin karın bölgesi gelişmemiş dediler bir hafta yatırdılar pazartesi hastaneye gitim kontürole 2.250 kilosu dediler zayıf hala gelişmemiş dedi doktor banada kilosu normal geliyor evet zayıf ama o kadar deyil bence sizce nasıl kilosu oğlum da erken doğumdu 36 hafta çok şükür küvese alınmadı 2650 doğdu bunda hep hastanelerdeydim kendimde zayıfım zaten 55 kiloyum bende doktora dedim kiloma göre bebeğim iyi diye yok dedi sizce nasıl bir cevap verseniz kızlar sevinirim
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Merhaba kızlar ben 10+3 teyim sağlık ocağına bildirim yapmam gerekiyor ve iki üç hafta önce doktorum tahlil vermemi söylemişti sağlık ocağı uzak ve sabah bulantım var diye biraz geciktim eşimle gideceğiz. Sizce geç mi tahlil bakmak için yoksa normal mi?
Bana da cevap yazarsanız sevinirim bende şuan 36 haftamdayım bebeğimin karın bölgesi gelişmemiş dediler bir hafta yatırdılar pazartesi hastaneye gitim kontürole 2.250 kilosu dediler zayıf hala gelişmemiş dedi doktor banada kilosu normal geliyor evet zayıf ama o kadar deyil bence sizce nasıl kilosu oğlum da erken doğumdu 36 hafta çok şükür küvese alınmadı 2650 doğdu bunda hep hastanelerdeydim kendimde zayıfım zaten 55 kiloyum bende doktora dedim kiloma göre bebeğim iyi diye yok dedi sizce nasıl bir cevap verseniz kızlar sevinirim
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Bende bu gebeliğimde 12 hafta falandı gitim merak etme inşallah hiç bir sorun olmaz
Canım bir önceki gebeliğinde 2650 doğmuş ve küveze bile konulmamış maşallah üstelik şuan 36. Haftadasın belki 38 de belki 40 da gelecek bunu kimse bilemez ki. Doktor biraz korkutmuş seni anladığım kadarıyla bence başka bir doktora görün takipli hasta olduğun için belki çekinmişsindir başka doktora gitmeye ama sadece muayene için bile iyi bir doktora görünmelisin bence en azından ruh sağlığın için. Üzme kendini bunun için az kalmış zaten şuan rahat ol ki bebişin de rahat rahat gelsin
Canım bir önceki gebeliğinde 2650 doğmuş ve küveze bile konulmamış maşallah üstelik şuan 36. Haftadasın belki 38 de belki 40 da gelecek bunu kimse bilemez ki. Doktor biraz korkutmuş seni anladığım kadarıyla bence başka bir doktora görün takipli hasta olduğun için belki çekinmişsindir başka doktora gitmeye ama sadece muayene için bile iyi bir doktora görünmelisin bence en azından ruh sağlığın için. Üzme kendini bunun için az kalmış zaten şuan rahat ol ki bebişin de rahat rahat gelsin
Zaten benim doktorum beni başak hastaneye sevk eti benim olduğum yerde perinatoloji polikliniği yok vana gitim oradaki doktorda bana bebek bir ay gelişmemiş dedi ve gelişmeyen taraf sadece karın bölgesi bende onun için korkuyorum acaba bir sorunumu var diye ayrıca cevap verdiğin ićin çok teşekkür ederim