Gebelikte Kediye temas 😕

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde 3Oğul1Anne tarafından oluşturulan Gebelikte Kediye temas 😕 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,294 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gebelikte Kediye temas 😕
Konbuyu başlatan 3Oğul1Anne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AYŞENUR🦋

Hira'mm

Kayıtlı Üye
rank
Aynen ben de yeni sahiplendim bir tane yavru kedi ilk veterinere götürdük Allah'a şükür bir şey çıkmadı şuan sadece kedi maması ile besliyoruz onu ve çiğ et yemediği sürece bir sıkıntı olmuyor
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Doktoruna gidip ben toksoplazma testi yaptırmak istiyorum dersen yapar zaten swdece 1 tüp kan ile yyapılıy
Aynen ben de yeni sahiplendim bir tane yavru kedi ilk veterinere götürdük Allah'a şükür bir şey çıkmadı şuan sadece kedi maması ile besliyoruz onu ve çiğ et yemediği sürece bir sıkıntı olmuyor

Doktoruna gidip ben toksoplazma testi yaptırmak istiyorum dersen yapar zaten swdece 1 tüp kan ile yapılıyor
Tmm canm sağol bilgilendirdiğin için

Sunny

Kayıtlı Üye
rank
Arkadaşlar doğru bilgiye ulaşmak bu kadar zor değil.

Kediler bu virüsü taşımıyor. Kedide bu hastalık varsa dışkısında bulunabiliyor. Kedi dışkısına elleyip elinizi yıkamadan da ağzınıza götürüp yalamazsanız bir sıkıntı yaşamazsınız.

Her kedide bu hastalık yoktur. Çiğ et ile beslenen kedide olma ihtimali vardır sadece.

Ayrıca bu hastalığı iyi yıkanmamış sebze meyveden, çiğ etten, açık satılan sütten de kapabilirsiniz.

Ben dahil evinde kedi besleyen bir çok insan var. Boşuna yanlış bilgi verip insanları korkutmayalım.

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Arkadaşlar doğru bilgiye ulaşmak bu kadar zor değil.

Kediler bu virüsü taşımıyor. Kedide bu hastalık varsa dışkısında bulunabiliyor. Kedi dışkısına elleyip elinizi yıkamadan da ağzınıza götürüp yalamazsanız bir sıkıntı yaşamazsınız.

Her kedide bu hastalık yoktur. Çiğ et ile beslenen kedide olma ihtimali vardır sadece.

Ayrıca bu hastalığı iyi yıkanmamış sebze meyveden, çiğ etten, açık satılan sütten de kapabilirsiniz.

Ben dahil evinde kedi besleyen bir çok insan var. Boşuna yanlış bilgi verip insanları korkutmayalım.
Katılıyorum Arkadaşa benim de evimde kedi var doktorum bile dedi eğer kedide bir sıkıntı yoksa ve sende çıkarsa bil ki yediğin bir şeyden bulaşmıştır diye onlarda can yani sonuç olarak

Zümrüttt

Kayıtlı Üye
rank
Oğlumun bebek arabası merdivendeydi ve binaya kedi girmiş gidip bebek arabasında yatmış bende mecburen ister istemez arabayı temizlemek zorunda kaldım ve kediye temas etmek zorunda kaldım. Şimdi içimde büyük bir korku var gebeliğin ilk aylarında kedilere temas etmemek gerekiyor acaba bana bulaşmış olabilir mi çok korkuyorum 😣 toxoplasma testi yapılacak sanırım cuma günü ama gerçekten baya korkuyorum
Bence birşey olmaz. Benim evin katindada. Sürekli 1 kedi bekliyor. sokak kedisi birçok kez temasim oldu sıkıntım yok tirmalamasin yeter.

Hira'mm

Kayıtlı Üye
rank
Toxoplasma diye bir test yapıyorlar özellikle hamileliğin ilk aylarında bu virüsle karşılaşmış isen ki bu virüsu kediler taşıyormuş eğer ilk aylarda virüse yakanirsan bebeğe geçme ve bebekte bazı anomaliler olma riskine sebep oluyormuş bende bunu bu sene öğrendim baya riskli tehlikeli bir durum var ise ve bebeğe geçmiş ise doktor gebeliğin sonlanması konusunda aile ile görüşebiliyor o derece

Doktoruna gidip ben toksoplazma testi yaptırmak istiyorum dersen yapar zaten swdece 1 tüp kan ile yapılıyor
Yarın benim kontrolüm var özele gidicem acaba toksoplazma testini istesem hemen yaparlarmı ve sonuç çıkarmı hemen

Tüm sayfalar yüklendi.