Gebelikte Kediye temas 😕

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde 3Oğul1Anne tarafından oluşturulan Gebelikte Kediye temas 😕 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,308 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gebelikte Kediye temas 😕
Konbuyu başlatan 3Oğul1Anne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AYŞENUR🦋

Mervegüll

Kayıtlı Üye
rank
Oğlumun bebek arabası merdivendeydi ve binaya kedi girmiş gidip bebek arabasında yatmış bende mecburen ister istemez arabayı temizlemek zorunda kaldım ve kediye temas etmek zorunda kaldım. Şimdi içimde büyük bir korku var gebeliğin ilk aylarında kedilere temas etmemek gerekiyor acaba bana bulaşmış olabilir mi çok korkuyorum 😣 toxoplasma testi yapılacak sanırım cuma günü ama gerçekten baya korkuyorum
Hic birşey olmaz sıkıntı yapma canım yaptır testi ama bı sorun çıkmaz oğlum sayesinde sürekli kedi köpek kuş la uğraşmak zorundayım nerde hayvan görse peşine takıp eve getiriyor onları geri yollamakta bana kalıyor daha 5 yaşında şimdiden büyüyünce kendine ev alıp içini hayvanlarla doldurup benide eve almicakmis 🤣

Mervercan

👑Yuşa Han👑
Yönetici
Mod
rank
Kedi dışkısına dokunup koklamadıysan ve cırmadıysa sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle canım

Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 2025-07-30
Gebeliğinizin 34. Haftasındasınız.
Bebeğiniz yaklaşık kavun büyüklüğünde.
Bebeğin yağ dokusu eğer doğum olursa ısı kontrolünü yapacak düzeye gelmiştir. eğer erken doğum olursa bu haftadan itibaren çok sorun olmadan yaşayabilir. Yorgunluk yeniden sorun olmaya başlar.
Bebeğinizin boyu yaklaşık 43 cm ağırlıgı 2200 gr :)
İmza alanınıza hesaplama eklemek için tıklayınız

Begüm😊

Kayıtlı Üye
rank
İnşallah ya kedilerin tüyleri arasında da olabiliyor diye okumuştum bir yerde bu konuyu çok bilmiyordum daha yeni bir arkadaşım bu konu yüzünden defalarca doktora gitmek zorunda kaldı sürekli test yaptırmak zorunda kaldı öyle öğrendim ve baya korktum
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Evet daha iki gün önce bir doktordan dinledim kediyle temas etmeyin diye anlatıyordu özellikle ilk 3 ay çok çok önemliymis inşallah Rabbime sığındım inşallah birşey çıkmaz

Evet daha iki gün önce bir doktordan dinledim kediyle temas etmeyin diye anlatıyordu özellikle ilk 3 ay çok çok önemliymis inşallah Rabbime sığındım inşallah birşey çıkmaz

Ya inanır mısınız bizim buranın kedileri çok ilginç bizim binanın kapısının önü var kocaman bir yer gelip oraya açık yere pisliyorlar binadaki çocuklar kedileri merdivenlere sokuyor ayakkabılarımıza sürünüyor işte gelip bebek arabasında yatıyorlar

Ya inanır mısınız bizim buranın kedileri çok ilginç bizim binanın kapısının önü var kocaman bir yer gelip oraya açık yere pisliyorlar binadaki çocuklar kedileri merdivenlere sokuyor ayakkabılarımıza sürünüyor işte gelip bebek arabasında yatıyorlar

Bir doktor tüyleri arasında da olabilir demişti dinlemiştim arabanın üstü hep kedinin tüyleriyle doluydu emin değilim ama sanırım idrarını yapmış çünkü ıslaktı araba 😕

Bir doktor tüyleri arasında da olabilir demişti dinlemiştim arabanın üstü hep kedinin tüyleriyle doluydu emin değilim ama sanırım idrarını yapmış çünkü ıslaktı araba 😕

İnşallah 🙏🙏
Beşeri hekimler bu konuda farazi bilgilere sahip oluyor tüyünden gelmez korkma

3Oğul1Anne

Kayıtlı Üye
rank
Hic birşey olmaz sıkıntı yapma canım yaptır testi ama bı sorun çıkmaz oğlum sayesinde sürekli kedi köpek kuş la uğraşmak zorundayım nerde hayvan görse peşine takıp eve getiriyor onları geri yollamakta bana kalıyor daha 5 yaşında şimdiden büyüyünce kendine ev alıp içini hayvanlarla doldurup benide eve almicakmis 🤣
Aferin ona hayvanları sevmesi ne güzel 🥰🥰

Hira'mm

Kayıtlı Üye
rank
Oğlumun bebek arabası merdivendeydi ve binaya kedi girmiş gidip bebek arabasında yatmış bende mecburen ister istemez arabayı temizlemek zorunda kaldım ve kediye temas etmek zorunda kaldım. Şimdi içimde büyük bir korku var gebeliğin ilk aylarında kedilere temas etmemek gerekiyor acaba bana bulaşmış olabilir mi çok korkuyorum 😣 toxoplasma testi yapılacak sanırım cuma günü ama gerçekten baya korkuyorum
Ya ben ilk defa duyuyorum neden hamilelikte kedilere dokunmak zararlıki aynı durum benim başıma da geldi kızımın arabasının içinde kendi vardı bende arabayı temizledikten sonra tekrar kullandım ne gibi zararları oluyo bilgilendirrmisiniz rica etsem

Ya ben ilk defa duyuyorum neden hamilelikte kedilere dokunmak zararlıki aynı durum benim başıma da geldi kızımın arabasının içinde kedi vardı bende arabayı temizledikten sonra tekrar kullandım ne gibi zararları oluyo bilgilendirrmisiniz rica etsem

3Oğul1Anne

Kayıtlı Üye
rank
Ya ben ilk defa duyuyorum neden hamilelikte kedilere dokunmak zararlıki aynı durum benim başıma da geldi kızımın arabasının içinde kendi vardı bende arabayı temizledikten sonra tekrar kullandım ne gibi zararları oluyo bilgilendirrmisiniz rica etsem
Toxoplasma diye bir test yapıyorlar özellikle hamileliğin ilk aylarında bu virüsle karşılaşmış isen ki bu virüsu kediler taşıyormuş eğer ilk aylarda virüse yakanirsan bebeğe geçme ve bebekte bazı anomaliler olma riskine sebep oluyormuş bende bunu bu sene öğrendim baya riskli tehlikeli bir durum var ise ve bebeğe geçmiş ise doktor gebeliğin sonlanması konusunda aile ile görüşebiliyor o derece 🤷🤷

Nisa16

Kayıtlı Üye
rank
Ya arkadaşlar bende bilmiyordum kedi diskisindAn hastalık bulaştığını birgun bizim evin tam kapı eşiğini onune kedi pislemis tabi bende tam esikiden çıkarken merdivenin isigida kapalıydı bibaktim kedi diskisina basmıştı allahtan ayağımda corap vardı hemen corBimi cikardim oraYi temizledim ertesi gün oldu aynı gine kapının aynı yerine pislemis neyse ogunde temizledim merdiven haliisinida yıkadım ogunu halıyı sermedim bir 2 gün sermedim baktım bidaha kedi gelip bizim kapımızın onune pislememis allah dan elimi degdirmemisim

Mama

Kayıtlı Üye
rank
Dışkıyla bulaşır. Kedilere temas etmemek gerekiyor değil evinde kedi besleyen bir sürü gebe anne adayi var, aşısız, sokak hayvanlarina fazla temas etmemelisin. Kedinin basini sevip elini dezenfekte ettikten sonra sorun olmaz. o konuda da biraz cekimsersin anlasilan. Yabani ve çöpe girip cikan bir kedi olsaydi binaya girmezdi zaten. Korkulacak birsey yok bence bosuna telaslanmissin.

Hira'mm

Kayıtlı Üye
rank
Toxoplasma diye bir test yapıyorlar özellikle hamileliğin ilk aylarında bu virüsle karşılaşmış isen ki bu virüsu kediler taşıyormuş eğer ilk aylarda virüse yakanirsan bebeğe geçme ve bebekte bazı anomaliler olma riskine sebep oluyormuş bende bunu bu sene öğrendim baya riskli tehlikeli bir durum var ise ve bebeğe geçmiş ise doktor gebeliğin sonlanması konusunda aile ile görüşebiliyor o derece 🤷🤷
Yaa Allah korusun inşallah bulaşmamıştır kafaya tatktım şimdi e peki nasıl anlaşılıyo bu testi nasıl yaptırabiliriz acaba

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Dışkıyla bulaşır. Kedilere temas etmemek gerekiyor değil evinde kedi besleyen bir sürü gebe anne adayi var, aşısız, sokak hayvanlarina fazla temas etmemelisin. Kedinin basini sevip elini dezenfekte ettikten sonra sorun olmaz. o konuda da biraz cekimsersin anlasilan. Yabani ve çöpe girip cikan bir kedi olsaydi binaya girmezdi zaten. Korkulacak birsey yok bence bosuna telaslanmissin.
Aynen ben de yeni sahiplendim bir tane yavru kedi ilk veterinere götürdük Allah'a şükür bir şey çıkmadı şuan sadece kedi maması ile besliyoruz onu ve çiğ et yemediği sürece bir sıkıntı olmuyor

Yaa Allah korusun inşallah bulaşmamıştır kafaya tatktım şimdi e peki nasıl anlaşılıyo bu testi nasıl yaptırabiliriz acaba
Doktoruna gidip ben toksoplazma testi yaptırmak istiyorum dersen yapar zaten swdece 1 tüp kan ile yapılıyor

Tüm sayfalar yüklendi.