23+6 haftalik hamileyim bugün perinatolojiye gittim doktor sadece kalpte hafif parlaklik gördüğünü söyledi bu da down sendromlu bebeklerde olabileceğini söyledi hersey Allahtan ama aklımı düşünceler sardı sivi alımını da kabul etmedim daha önce böyle biseyle karşılaşan anneler var mi
Bunu duymayan anne adayı var mı bilmiyorum ya yada doktorlar belli başlı kelimeleri ezberlemiş ye herkese aynısını mi söylüyorlar acaba. Klasik kalpte parlaklık var, kalpte delik var , yok efendim 2 hafta inden gidiyor 3 hafta geriden geliyor down sendromu burun kemiği yok bilmem ne herkese aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. Ne kadar can sıkıcı ya şu annelere 9aylik süreci zehir etmek için herkes Elele vermiş sanki.
Kalpte prlaklik neymiş neden olurmuş diye sorsan sebebi bilinmiyor diyecek tedavisi desen amniyosentez diyecek yada kan alıp yurtdisina gönderelim diyecek dediklerini yaptırmıs olsan sonra tedavisi ney desen tedavisi yok diyecek. İnsana kendini çaresiz hissettirmekten başka birşey değil.
Bu saçmalıklar bı bizde var yurtdışında yaşayan akrabalarıma konuşuyorum da onlar biz 2 yada 3 defa gidiyoruz hastane ye diyor. Onlarda bu saçmalıklar bı kenara dursun istek üzerine sezeryan bile yokmuş ya mecburi durumlar haricinde normal doğuma teşvik ediyorlarmış en sağlıklısı o diye