Kontrolden geldik

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde Nur123 tarafından oluşturulan Kontrolden geldik başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,498 kez görüntülenmiş, 78 yorum ve 4 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Kontrolden geldik
Konbuyu başlatan Nur123
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Egebaby

Aselaras

Kayıtlı Üye
rank
5 günde hiç kilo almamış 😔
Aynı şeyler ben yaşadım öncelikle sakin ol bebekler doğdukları zaman kilolarının %10-15 ini ilk hafta kaybediyorlar benimki daha fazlaydı önemli olan 15. Gün doğum kilosuna kavuşması sonrasında da normale dönüyo zaten bende mama verdim Hipp de gazdan duramıyordu Sma aldım bu defa kabıxlık başladı gittim başka doktora derdimi anlattım 3 gün arayla kilosu takibe alındı baktı anne sütü yeterli mamayı kesti sakın yetersizim doymuyor düşüncesine girme geçici bi süreç bu

Nur123

Kayıtlı Üye
rank
Aynı şeyler ben yaşadım öncelikle sakin ol bebekler doğdukları zaman kilolarının %10-15 ini ilk hafta kaybediyorlar benimki daha fazlaydı önemli olan 15. Gün doğum kilosuna kavuşması sonrasında da normale dönüyo zaten bende mama verdim Hipp de gazdan duramıyordu Sma aldım bu defa kabıxlık başladı gittim başka doktora derdimi anlattım 3 gün arayla kilosu takibe alındı baktı anne sütü yeterli mamayı kesti sakın yetersizim doymuyor düşüncesine girme geçici bi süreç bu
Mama ile bile doymuyor anne sütü ile nasıl doyacak endişe ediyorum canım
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

İlk dogduktan sonra 200. 300 gram veriyorlar daha sonra yavas yavaş geri aliyorlar canim benim oglanda 2900 doğdu 2700 e kadar düşmüştü sonra yavas yavaş geri almaya baslamisti
Ama 15 günlük olduğunda aldıysa sorun yok demek ki benim kızım 5 günde hiç almamış 15 gün doğum kilosuna ulaşması lazım dedi doktor canım

S♥️E💙

Kayıtlı Üye
rank

Ama 15 günlük olduğunda aldıysa sorun yok demek ki benim kızım 5 günde hiç almamış 15 gün doğum kilosuna ulaşması lazım dedi doktor canım
Anne sutu ile mama bir degil canım sen emzirmen lazım bi gogusun bitmeden oburune gecme kılo aldıran sut sonda ki süt sık sık emzır kalanı sag biberonla ver sonra 30 ml ver gunde 6 7 kere bez degıstırmen lazım kakasını Az yapabilir mamadan dolayı ama cıslı mutlaka 6 7 kere degıstırmen lazım o zaman doydugunu anlarsın

Nur123

Kayıtlı Üye
rank
Anne sutu ile mama bir degil canım sen emzirmen lazım bi gogusun bitmeden oburune gecme kılo aldıran sut sonda ki süt sık sık emzır kalanı sag biberonla ver sonra 30 ml ver gunde 6 7 kere bez degıstırmen lazım kakasını Az yapabilir mamadan dolayı ama cıslı mutlaka 6 7 kere degıstırmen lazım o zaman doydugunu anlarsın
Yok canım artık son damlasına kadar anne sütü de verecem emmezse bile sağıp yine verecem inşallah kilo alır çok korkuyorum gerçekten yatırırlar diye kızımı ya böyle 6 7 aylık olsa ek gıda yapar beslersin ama 9 günlük bebeye ben ne yapacağım ya anne sütü ya mama başka bir çare yok Rabbim kimseyi hastanede bekletmesin 🤲🤲

Selda mas

Kayıtlı Üye
rank
5 günde hiç kilo almamış 😔
Hiç canını sıkma 3.5 doğum 2950 olmuştu yoğun bakımda 3 günde kilo vermişti yavrum ordan çıkardık bı kaç gün içinde hiç kilo alamadı dedi doktor tam 1 aylık oldu 4 kiloyu geçtik hem mama hem süt ne zaman açıksa verdim bide kusuyor minnosum biliyorsun olsun hemen almıyorlar bak gör 1 aylık olsun tombiş olacak ❣️

Hemşireanne61

Kayıtlı Üye
rank
Günlük beslenme düzenini anlatır mısın rica etsem, yenidoğan yoğun bakım hemşiresiydim, aynı zamanda emzirme eğitim danışmanlığı veriyorum, sana da düzen belirleyelim kilo alması için

Aselaras

Kayıtlı Üye
rank

Kuzum ilaç kullanmıyorsan artık emzir emdikçe süt gelir makineden çekilen ile bebeğin emdiği bir olmuyo toparlar bi haftaya

Nur123

Kayıtlı Üye
rank
Kuzum ilaç kullanmıyorsan artık emzir emdikçe süt gelir makineden çekilen ile bebeğin emdiği bir olmuyo toparlar bi haftaya
Yok canım kestim artık kullanmam

Günlük beslenme düzenini anlatır mısın rica etsem, yenidoğan yoğun bakım hemşiresiydim, aynı zamanda emzirme eğitim danışmanlığı veriyorum, sana da düzen belirleyelim kilo alması için
Canım Allah razı olsun 3 veya 4 gün anne sütü hiç almadı antibiyotik ve ağrı kesici kullandım fazla ağrım var dşye çok içtim hatta o sütü vermedim bu sürede mama yedi her iki saatte bir önce 20 veya 40 cc yiyordu son iki gündür 1. 5 saatte bir 40 cc içiyor doktorun dediğine göre tek mama aldığı için doymuyor dedi ama kaka ve bez sayısı söylenen kadar sarılığı 12 dedi ama uyanık kalıyor acıktıpında kendisi istiyor uykudan uyanıyor ilaçları bıraktım ama dünden bu yana bugündebaşladım anne sütü verince 3 veya 5 dakika emip bırakıyor sağıp verirsem ama 50 60 cc anne sütünü içiyor yani düzen sayılmaz ama yanlışımı toparlamaya çalışıyorum

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.