Kundaklama????

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde AmineErva'm tarafından oluşturulan Kundaklama???? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,564 kez görüntülenmiş, 51 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Kundaklama????
Konbuyu başlatan AmineErva'm
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sybm

Nesliesen

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar 20 günlük bebeğimin bacaklarının yamuk olduğunu söyleyen birkaç kişi kundak yapılmasını söylüyor evet kaynanam yapıyor ama çok sıkı yapıyor ve bikaç kaç sarıyor biraz araştırdım da kundaklama zarar verebiliyormuş sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan varsa çok memnun olurum yazarsanız🙏❤️
Bizi hep kundaklı ahşap beşiklerde büyüttüler bir sıkıntımız yok şükür ama çok sıkı bağlamamak gerek birdr eskiden yapılan herşey şimdi yanlış olduğu ortaya çıkıyor doktora falan sor bence

Mervercan

👑Yuşa Han👑
Yönetici
Mod
rank
Bebeğin bacaklarını tam olarak sarmak kalça çıkığına neden olabileceği için kundak yapılırken bebeğin bacakları kesinlikle sarılmamalı, yani yarım kundak uygulanmalıdır.

Lyl

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar 20 günlük bebeğimin bacaklarının yamuk olduğunu söyleyen birkaç kişi kundak yapılmasını söylüyor evet kaynanam yapıyor ama çok sıkı yapıyor ve bikaç kaç sarıyor biraz araştırdım da kundaklama zarar verebiliyormuş sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan varsa çok memnun olurum yazarsanız🙏❤️
Bende zarar verdigi dusuncesindeyim kundak yaparken kollarını kundakladım kendini korkutup uyandirmasin diye ama ayaklarını gevşek bıraktım hep yaptırma canım kalçasına zarar veriyormuş bebegini kalça cikikligi testini yaptirmaya götürdüğünde doktora sor yamuk mu diye oyle 1 2 kisinin sozune itibar etme sağlıkla büyüt canım

Canm ben kundak yapıyorum ama sıkı yapmıyorum elleri çıkmayacak kadar çünkü elleri oynayınca çabuk uyanıyor

Sümeyraaa🤍

Kayıtlı Üye
rank
Kundaklamayla vücudun şekil alması çok saçma eltimin kızı da ilk doğdu günden beri kundakladi ama bacakları dışa doğru alt baldirlari annesinin de öyle kundaklamanin amacı bence bebek uyurken eli ayağı sıçrıyor korkmasin diye kundaklaniyor bide bebek anne karnında gibi hissediyormus kendini güvende 😇🥰
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Zaten nedense onlar senin göremediklerini görür duyamadıklarını duyar bilmediklerini bilir çünkü tüm gelinler gerizekalı kaynana görümcelerde usta ve dahi!!!!!!!!
Albendende o kadar yaa içindekini demişsin vallaa 😂😂

Mervegüll

Kayıtlı Üye
rank
Evet tuzluyprdu birde kaynanam izin vermedim tabiki saçma sapan şeyler ya vallahi

Yamuk değil ya onlar öyle diye diye zaten her seferinde kızımın bacaklarına bakar oldum psikolojik olarak

Evet evet kesinlikle öyle gelinler bilmez susması gerekiyor tabiri caizse ben elimden geldiğince buna da bir son vericem bu kundak işi kafama yatmıyor
Kulak asma bende irkilip uyaniyor diye yarim kundan yapardım oğlumu ama hic bcaklarini bağlamadim benim oğlum alerjikmis kizariyordu yuzu boynu vucudu aman bu çocuğu al basti adet kanıyla yıkamak lazim bunu birinden kanli pet al kovaya at suyuyla yika diye ne baski yapmıştı en son esime soyledim teyzelerininaramis adet olunca haber verin demis bisey okursa bu çocuğa basina yikarim bu evi dedim oda annesine kizdi cocuk 3 aylik olana kadar birdah gitmedik kaynanaya

Lyl

Kayıtlı Üye
rank
Kulak asma bende irkilip uyaniyor diye yarim kundan yapardım oğlumu ama hic bcaklarini bağlamadim benim oğlum alerjikmis kizariyordu yuzu boynu vucudu aman bu çocuğu al basti adet kanıyla yıkamak lazim bunu birinden kanli pet al kovaya at suyuyla yika diye ne baski yapmıştı en son esime soyledim teyzelerininaramis adet olunca haber verin demis bisey okursa bu çocuğa basina yikarim bu evi dedim oda annesine kizdi cocuk 3 aylik olana kadar birdah gitmedik kaynanaya
Okurken Canım sıkıldı nasıl bir cahillik ya başkasının Adet kanı ile yeni doğmuş günahsız bebek nasıl yıkanır bunu idrak edemeyecek kadar mı cahiller bu insanlar ama böyle insanlar Maalesef ki var İyi ki yapmamışsın söylenileni allah akıl fikir versin başka diyecek bisey yok

Canan_

Kayıtlı Üye
rank
Canım benim oğlumda yanağında HEP kabarık ve kızarıklık vardı kızımla adet olmuştu kaynanam tutturdu ablası onu gördü diye böyle oldu kızım ağlamıştı hatta benim yüzümden oldu diye ama koca karı işiymiş meğerse oğlumda egzama varmış kremi kullanınca geçiyor.

Canım ben yapmadım bi skıntı da olmadı zaten bebegimde kalça çıkıklığı var

Ciçiş örgüler

Kayıtlı Üye
rank
Evet tuzluyprdu birde kaynanam izin vermedim tabiki saçma sapan şeyler ya vallahi

Yamuk değil ya onlar öyle diye diye zaten her seferinde kızımın bacaklarına bakar oldum psikolojik olarak

Evet evet kesinlikle öyle gelinler bilmez susması gerekiyor tabiri caizse ben elimden geldiğince buna da bir son vericem bu kundak işi kafama yatmıyor
Canım kundak ii oluyor ama ellerini cıkarmayacak sekilde öke sıkı sıkı asla değil. Bende kundakladım cok gevsek yapıyordum çğnkü ellerinden korkup uyumuyorlar sen yine kundak yap ii oluyo ama sıkı değil yarom kundak diolar ya onun gibi

Tüm sayfalar yüklendi.